Izvor: Press, 19.Mar.2018, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMATIČAN POGLED IZ VAZDUHA: Ovako izgleda poplavljeni Jasenovac, meštani strahuju od pucanja nasipa!

Hrvatska se i dalje bori s poplavama. Vodostaji brojnih reka i dalje su u porastu, pa se čini kako za sada mogu da odahnu jedino Karlovčani jer je vodostaj Korane polako počeo da opada.
Foto:Printscreen
Situacija je u potpunosti drugačija s vodostajima Kupe i Save.
Kupa je kod Farkašića dosegla vodostaj od 959 centimetara pa je tamo proglašeno vanredno stanje. Vodostaj Save na Jasenovcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << srušio je rekord iz 1970. godine. U 14 sati izmereno je 920 centimetara.



 
Hrvatska GSS@HrvatskaGSS

Stanovništvo u #Mlaka proteklih dana potpuno je odsječeno. Od ranog jutra #HGSS čamcima prevozi potreban materijal i djelatnike za sanaciju i podizanje nasipa, te namirnice izoliranim mještanima.
09:02 - 19. мар 2018.
20 Погледај друге твитове корисника Hrvatska GSS

Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима




 
Lokalni mediji prenose da je situacija iz sata u sat sve dramatičnija, jer se Sava probija kroz nasip.
 
U Uštici je stanje najkritičnije stanje obzirom da izgrađeni nasip nije u idealnom stanju. Vojnici pokušavaju da ga ojačaju i spreče najgore, da se nabujala reka Sava ne izlije u korito i na taj način ugrozi ne samo Jasenovac nego i okolna mesta. Nasip je dugačak dva kilometra, a na nekoliko mesta je popustio.
 

 
Stanovnike brine što je put pukao na nekoliko mesta i sad se svi boje da bi to moglo da znači da se podlio nasip i da bi moglo da se dogodi i nešto gore. Nije isključeno da se angažuje i dodatan broj vojnika kako bi pokušao da se učvrsti nasip.
 
U Jasenovcu je padala kiša, a trenutno pada sneg. Projenjuje se da bi Sava na ovom području mogla da raste još između 10 i 15 cm. Na snazi su vanredne mere odbrane od poplava, a vrhunac vodenog talasa se očekuje u utorak. 

 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.