Ambasador Norveške obilazi obnovljene škole u Trsteniku

Izvor: Blic, 22.Feb.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Norveške obilazi obnovljene škole u Trsteniku

Ambasador Norveške u Srbiji Nils Ragnar Kamsvag i direktor kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marko Blagojević obići će danas tri osnovne i srednje škole u Trsteniku, koje su nakon majskih poplava obnovljene sredstvima Vlade Norveške sa oko 135.000 evra.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika te opštine, Vlada Norveške je u sanaciju kotlarnice područnog odeljenja Osnovne škole "Miodrag >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Čajetinac - Čajka", koja je tokom majskih poplava danima bila pod vodom, uložila više od 35.000 evra i omogućila da se 50 učenika ove škole vrati u svoje učionice.

Za sanaciju fiskulturnih sala gimnazije "Vuk Karadžić" i Tehničke škole u Trsteniku, uloženo je više od 100.000 evra.

Nakon završenih radova na rekonstrukciji krova i sala, više od 1.000 đaka i članova različitih sportskih klubova, koji ove sale koriste, moći će da se vrate svojim redovnim aktivnostima.

Osnovne i srednje škole obnovljene su sredstvima Vlade Norveške uz posredovanja lokalne samouprave, ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima.

Posredne posledice obilnih majskih poplava u opštini Trstenik pretrpeli su i drugi javni objekti. Ukupna šteta majskih poplava u opštini Trstenik iznosi više od 550 miliona dinara.

Pored ambasadora Ragnar Kamsvaga i Blagojevića Trstenik će obići i pomoćnik Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Kostić i menadžer projektno-operativnog centra UNOPS-a u Srbiji, Grem Tindal, stoji u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador Norveške obilazi obnovljene škole u Trsteniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2015, 07:08

Ambasador Norveške u Srbiji Nils Ragnar Kamsvag i direktor kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marko Blagojević obići će tri osnovne i srednje škole u Trsteniku, koje su nakon majskih poplava obnovljene sredstvima Vlade Norveške sa oko 135.000 evra...Kako je saopšteno iz kabineta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.