Poplave u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2018, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplave u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Na primorju Hrvatske i Crne Gore nevreme i velika količina kiše uzrokovali su izlivanje kanala i odvoda, zbog čega su brojne kuće i podrumi poplavljeni.

Na području Makarske u poslednja 24 sata palo je 118 milimetara kiše, što je mnogo više od prosečnih padavina u ovom delu godine, prenosi Radio Dalmacija.

U Herceg Novom i Igalu došlo je do plavljenja kuća i objekata, a pripadnici Službe zaštite i spasavanja ispumpavaju vodu sa sedam pumpi, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Radio Jadran.

"Dotok vode je ogroman, pa ne postižemo koliko bismo želeli, ali kad se smiri pljusak, biće puno bolje", rekao je načelnik Službe Zlatko Ćirović.

U naletu pljuska i vetra pala su dva drveta, jedno u Baošićima, drugo u Bijeloj, ali niko nije povređen.

Sajt CdM.me prenosi da je i u Kotoru kiša izazvala poplave, dok je u Dobroti kod Kotora donji put pod vodom.

U kotorskoj Službi za zaštitu i spašavanje kazali su radiju Skala da za sada nemaju informacija o mogućoj šteti, ali da je na snazi crveni meteo alarm, što znači da je moguće očekivati da ovakvih i sličnih incidenata.

Jako nevreme pogodilo je poslepodne Podgoricu, a pljuskovi, praćeni vetrom, poplavili su ulice, a put Tivat - Budva zatvoren je zbog nevremena za sve kategorije vozila.

Služba zaštite glavnog grada saopštila je da za sada nije intervenisala, niti je primala pozive za pomoć.

Jako nevreme pogodilo je i primorje, zbog čega su poplavljene ulice, zgrade i škole u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu, prenose mediji u Podgorici.
Pogledaj vesti o: Poplave u Crnoj Gori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nevreme u Crnoj Gori i Hrvatskoj, poplavljene ulice i objekti

Izvor: RTS, 20.Nov.2018

Kiša, olujni vetar i ostale vremenske nepogode izazvali su brojne nevolje na Crnogorskom i Hrvatskom primorju. U Crnoj Gori poplave u Herceg Novom, Kotoru i Podgorici. U Hrvatskoj proglašeni narandžasti i crveni meteo-alarm. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.