Poplave odsjekle desetine kuća i zatvorile puteve prema sjeveru

Izvor: VOA, 06.Nov.2019, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplave "odsjekle" desetine kuća i zatvorile puteve prema sjeveru

Jake kiše praćene južnim vjetrom koje su u srijedu pogodile Crnu Goru “odsjekle” su više desetina kuća i obustavile saobraćaj na nekoliko glavnih puteva, koji spajaju glavni grad Podgoricu sa nekoliko opština na sjeveru zemlje, saopštili su zvaničnici. Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na nekoliko puteva, a zbog ogromne količine vode u prekidu su putni pravci Podgorica - Kolašin u mjestu Lugovi i Kolašin - Mojkovac u mjestu Sjerogošte zbog ogromne količine mulja, saopšteno je Glasu Amerike iz Auto-moto saveza Crne Gore.  Osim tih putnih pravaca, danas je zbog odrona izazvanih nevremenom obustavljen saobraćaj je i na putu Mojkovac - Đurđevića Tara, potvdili su u AMS i dodali da je zbog velike količine vode zatvoren i most koji spaja Nikšić sa Vidrovanom. Vatrogasna služba u Nikšiću saopšila je da su ekipe i dalje na terenu, kao i da je zbog izlivanja rijeke Zete nepristupačno više desetina kuća u nekoliko sela u okolini tog grada. Načelnik Službe zaštite i spašavanja u Nikšiću Veselin Gardašević rekao je agenciji Mina da je ta služba dobila “oko 50 novih poziva u pomoć iz najugroženijih djelova Mokre Njive, Glibavca, Brezovika, Gornjeg Polja, Miločana, Rastovca”. RTCG prenosi da su u Herceg Novom zbog jake kiše koja je u kratkom vremenu pala - oko 90 litara na metar kvadratni, za svega dva sata poplavljene javne površine i saobraćajnice kod Kružnog toka u Meljinama, na Škveru i u Igalu, pa se saobraćaj odvija preko naselja Savina.
Pogledaj vesti o: Poplave u Crnoj Gori,   Poplave

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poplavljene kuće u Nikšiću, zatvoren put Podgorica-Kolašin

Izvor: RTS, 06.Nov.2019

Jako nevreme praćeno obilnom kišom i jakim vetrom, koje je zahvatilo Crnu Goru, stvorilo je probleme na putevima, poplavljeno je mnogo objekata.Talas obilnih padavina prouzrokovao je nove probleme meštanima nikšićkih prigradskih naselja. Problema ima i u kolašinskim selima. Put Podgorica-Kolašin...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.