Nevreme u Crnoj Gori i Hrvatskoj, poplavljene ulice i objekti

Izvor: RTS, 20.Nov.2018, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u Crnoj Gori i Hrvatskoj, poplavljene ulice i objekti

Kiša, olujni vetar i ostale vremenske nepogode izazvali su brojne nevolje na Crnogorskom i Hrvatskom primorju. U Crnoj Gori poplave u Herceg Novom, Kotoru i Podgorici. U Hrvatskoj proglašeni narandžasti i crveni meteo-alarm.
Snažna kiša u Herceg Novom prouzrokovala je izlivanje kanala i odvoda na saobraćajnice. Voda je prodrla u privatne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kuće, stambene zgrade i školu, prenose Vijesti.

Od ponoći je palo više od 150 litara kiše po metru kvadratnom. Kol-služba je dobila više od 40 poziva za pomoć.
Nadležnima je prijavljeno više od 200 slučajeva štete. Poplavljeni su kružni tok u Meljinama, Jadranska magistrala...
Nevolje zbog vode i u Kotoru, gde je voda potpuno preplavila šetalište. U Radanovićima je voda poplavila puteve i otežala pristup brojnim kućama.
Jako nevreme zahvatilo je i Podgoricu, a pljuskovi, praćeni vetrom, poplavili su ulice u tom gradu zbog čega je saobraćaj bio usporen.
Jak vetar obarao je drveće, a poplavljeno je par objekata, prenosi portal CdM. 

I na hrvatskom delu Jadrana je proglašen narandžasti meteo-alarm zbog obilne kiše i orkanske bure, javlja Indeks.
U međuvremenu, jaka kiša pogodila je Split pa su vatrogasci intervenisali na dvadesetak mesta kako bi ispumpali vodu koja je prodrla u prizemlje nekih objekata, a zbog vode je bio otežan i saobraćaj.
Najkritičnije je bilo blizu stadiona Poljud gde je stvorena velika bara u kojoj je ostalo nekoliko vozila, ali vatrogasci su brzom intervencijom pomogli da vozila izađu iz nje, rečeno je za Hinu u splitskoj Javnoj vatrogasnoj službi.
Voda je prodrla u prizemlje nekih objekata u visini do deset centimetara.
U vrlo kratkom roku od pola sata u Splitu je palo 30 litara kiše po kvadratnom metru, što su velike količine za tako kratko razdoblje.
Na hrvatskom primorju kiša je počela da pada tokom prošle noći i prvo je zahvatila područje između Hvara i Korčule, a onda se proširila i na ostale delove Dalmacije.
Duva olujni vetar jačine i do 100 kilometara na sat. 
Za Gorski Kotar i Liku na snazi je crveni alarm zbog moguće poledice i veće količine snega.
Pogledaj vesti o: Poplave u Crnoj Gori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Crnoj Gori PALO MILIJARDU LITARA KIŠE! POPLAVLjENE ulice i holovi! Stigla prongoza za narednu sedmicu (FOTO, VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2018, 17:11

Nakon jučerašnjih obilnih padavina praćenih vetrom, koje su izazvale poteškoće u južnom regionu Crne Gore, a naročito u predelu Bokokotorskog zaliva, situacija danas u svim delovima zemlje stabilna je i pod kontrolom..Crveni meteo alarm više nije na snazi, a do kraja sedmice očekuje se promenljivo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.