SAD: Stavljali kremu za sunčanje u oči da gledaju pomračenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2017, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Stavljali kremu za sunčanje u oči da gledaju pomračenje

Tokom nedavnog potpunog pomračenja Sunca milioni Amerikanaca su nosili zaštitne naočare kako bi posmatrali tu prirodnu pojavu, ali bilo je i onih koji su mislili da se mogu zaštiti na malo drugačiji način - nanoseći kremu za sunčanje u oči, objavio je britanski "Indipendent" navode medija iz Kalifornije, prenosi N1.

Navodi se da zdravstveni radnici, od pomračenja, prijavljuju da su zbrinjavali ljude koji su im se javljali zbog iritacije očiju nakon što su stavili kremu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za sunčanje.

"Moje kolege su tretirale ljude na klinici zato što su kremu za sunčanje stavili u oči", rekla je za KRCTV jedna od medicinskih sestara za prestižne klinike u Redingu u Kaliforniji Triš Piterson.

Navodi se da su pre pomračenja stručnjaci apelovali da se ova pojava ne posmatra bez zaštitnih naočara koje je odobrila NASA.
Pogledaj vesti o: Pomračenje sunca

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.