Hipnotišući snimak pomračenja Sunca sa balona u vazduhu /VIDEO

Izvor: B92, 29.Avg.2017, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hipnotišući snimak pomračenja Sunca sa balona u vazduhu /VIDEO

Prošlo je nešto više od nedelju dana od pomračnja Sunca, koje je bilo vidljivo na području severne Amerike, a brojni internet i ostali mediji ne prestaju da prikaziju snimke i fotografije tog događaja, iz svih mogućih uglova i prespektiva.

Međutim, Lijem Banaman, samoproklamovani "aeronautički štreber", napravio je jedan zaista nesvakidašnji snimak. I to zahvaljući balonu.

On je na balon za velike visine instalirao tri fotoaparata, sa ciljem da snimi pomračenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sunca iznad centranog Oregona.

"Postavio sam tri fotoaparata (od kojih jedan snima fotografije pod uglom od 360 stepeni) i jednu GoPro kameru.

Snimke sam izmotirao u video koji prikazuje prolazak senke za vreme pomaračnja. Poslednjih 40 sekundi su poslednje sekunde snimka pre nego što se baterija ispraznila", rekao je on.

Nesvakidašnji hipnotišući video prikazuje lansiranje balona na veliku visnu i prolazak zemljine senke preko prejsaža ispode nje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hipnotišući snimak pomračenja Sunca (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2017

Prošlo je nešto više od nedelju dana od pomračenja Sunca koje je bilo vidljivo na području Severne Amerike, a brojni internet i ostali mediji ne prestaju da prikazuju snimke i fotografije tog događaja, iz svih mogućih uglova i perspektiva. Ovaj je poseban....Međutim, Lijem Banaman, samoproklamovani...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.