Velika većina Evropljana za ukidanje pomeranja kazaljki

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2018, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika većina Evropljana za ukidanje pomeranja kazaljki

Više od 80 odsto Europljana koji su učestvovali u internet anketi želi da ukine pomeranje kazaljki satova na proleće i jesen, objavio je nemački list Westfalenpost.

Anketa, koju je finansirala Evropska komisija, trajala je od juna do sredine avgusta i na nju je odgovorilo 4,6 miliona ljudi.

Od onih koji su priželjkivali ukidanje pomeranje sata, većina želi da se zadrži letnje računanje vremena.

Portparol Komisije rekao je kako će njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kolege analizirati anketu i kasnije se obratiti javnosti.

Ranije su iz Komisije najavili da će, nakon što se anketa završi, rezultate imati u roku od "nekoliko nedelja".

Iako glasanje nije obavezujuće, anketa će biti temelj za odlučivanje da li se menjati postojeći zakon. U tom slučaju, bilo kakvu promenu moraće da odobri Evropski parlament i zemlje članice Unije.

Podsetimo, Vlada Srbije juče je usvojila Predlog zakona o računanju vremena, zbog potrebe da Srbija donese svoj zakon koji će regulisati tu oblast i definisati računanje vremena.

Autor: Hina
Pogledaj vesti o: Pomeranje sata

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Većina Evropljana za ukidanje pomeranja kazaljki

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2018

Više od 80 odsto Evropljana koji su učestvovali u internet anketi želi da ukine pomeranje kazaljki satova na proleće i jesen, objavio je nemački list Westfalenpost...Anketa, koju je finansirala Evropska komisija, trajala je od juna do sredine avgusta i na nju je odgovorilo 4,6 miliona ljudi...Od...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.