Većina Evropljana želi da ukine zimsko računanje vremena

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina Evropljana želi da ukine zimsko računanje vremena

Više od 80 odsto Evropljana koji su učestvovali u internet anketi želi da se ukine pomeranje satova na proleće i jesen, objavio je nemački list Westfalenpost.

Anketa, koju je finansirala Evropska komisija, trajala je od juna do sredine avgusta i na nju je odgovorilo rekordnih 4,6 miliona ljudi.

Od onih koji su priželjkivali ukidanje pomeranja sata, većina želi da prebaci sat na letnje vreme, odnosno dva sata unapred u odnosu na vreme po Griniču, piše list. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Portparol EK je rekao kako će njegovim kolegama trebati vremena za analizu rezultata ankete i da će se kasnije obratiti javnosti.

Ranije su iz Komisije najavili da će, nakon što se anketa završi, rezultate imati u roku od ''nekoliko nedelja''.

Iako glasanje nije obavezujuće, anketa će biti temelj za odlučivanje hoće li se menjati postojeći zakon. U tom slučaju, bilo kakvu promenu moraće da odobri Evropski parlament i zemlje članice Unije.
Pogledaj vesti o: Pomeranje sata

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Velika većina Evropljana za ukidanje pomeranja kazaljki

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2018

Više od 80 odsto Europljana koji su učestvovali u internet anketi želi da ukine pomeranje kazaljki satova na proleće i jesen, objavio je nemački list Westfalenpost...Anketa, koju je finansirala Evropska komisija, trajala je od juna do sredine avgusta i na nju je odgovorilo 4,6 miliona ljudi...Od...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.