Završena projektna dokumentacija za rekonstrukciju pozorišta u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2023, 14:28

Završena projektna dokumentacija za rekonstrukciju pozorišta u Sremskoj Mitrovici

Sremskoj tv je potvrđeno da je projektna dokumentacija za rekonstrukciju pozorišta u Sremskoj Mitrovici završena. Sledeća faza podrazumeva obezbeđivanje sredstava za realizaciju projekta.

Grad se sprema da konkuriše za sredstva kod viših instanci vlasti. Plan je da pozorište postane reprezentativan objekat u centru grada. Podsećamo, poslednji put ozbiljniji radovi su izvođeni 80 –ih godina prošlog veka.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović, prvi put javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je pred našom kamerom pokazala plansku dokumantaciju koju je Grad pripremio za adaptaciju pozorišne sale i za sve radove na tom objektu, koji su neophodni kako bi grad dobio reprezentativno pozorište. Prethodno je Zavod za zaštitu spomenika kulture dao uslov da se dokumentacija radi.

Mitrovčani podržavaju ovu odluku i ističu da od ranije postoji velika potreba za rekonstrukcijom jedne od najvažnijih i najpoznatijih zgrada koja se naslanja na Srpski dom i Galeriju, i nalazi se u najužem gradskom jezgru.

Dramski umetnici pozdravljaju projekat rekonstrukcije pozorišta, kako kažu da bi jedan grad bio kompletan mora da ima reprezentativno pozorište. Stefan Tajbl, dramaturg i nekadašnji glumac u mitrovačkom pozorištu, je istakao da je poslednja rekonstrukcija bila 1985. a u sadašnje stanje enterijer je doveden 2000., te se od tada nije značajnije ulagalo.

Zgrada Pozorišta „Dobrica Milutinović“ datira iz 40-ih godina prošlog veka i nije odolela zubu vremena. Inače mitrovačko pozorište je profesionalno sa dugom tradicijom negovanja amatera. Domaćin je mnogih kulturno – umetničkih programa, poput Festivala besedništva. Godišnje ga poseti više desetina ljubitelja pozorišne umetnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.