Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske u drugoj polovini marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske u drugoj polovini marta

Nova sednica Vlada Srbije i Mađarske biće održana u drugoj polovini marta, najverovatnije u Vojvodini, rekao je za RTV predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

"Jako je važno da postoji kontinuitet u organizovanju takvih formi saradnje. Takva forma saradnje između dve susedne države u širokom krugu u Evropi ne postoji", kaže Pastor.

Poslednji susret predstavnika dve vlade dogodio se u novembru 2017. godine. Postoji mnogo tema koje su aktuelne, i o kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će se razgovarati - razvoj infrastrukture, kao i privredna saradnja. Kao jedna od mogućih tema razgovora, a koja je posebno interesantna za pogranična područja je i pitanje rada graničnih prelaza.

Pastor je podsetio da je pre nekoliko dana u Skupštini Srbije ratifikovan sporazum o graničnim prelazima sa Mađarskom, što omogućava promenu sadašnjeg stanja, i uvodi mogućnost da pojedini granični prelazi produže radno vreme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske u martu

Izvor: RTS, 19.Feb.2019

Ištvan Pastor, predsednik SVM-a i predsednik skupštine Vojvodine, najavio je da će zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske biti održana u drugoj polovini marta, a domaćin će biti srpska premijerka Ana Brnabić. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.