Zajednička sednica vlada Republike Srpske i Srbije 28. februara u Beogradu

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2019, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička sednica vlada Republike Srpske i Srbije 28. februara u Beogradu

Zajednička sednica vlada Republike Srpske i Srbije biće održana 28. februara u Beogradu, saopšteno je Srni u Vladi Republike Srpske.
Iz Vlade Republike Srpske su istakli da dve strane usaglašavaju teme koje će se naći na dnevnom redu, ali da će sigurno biti razmotreni napredak u realizaciji zajedničkih projekata i mogućnosti za otpočinjanje novih u raznim oblastima. „I ovaj put će sigurno biti dominantne teme iz oblasti energetike, saobraćaja i prosvete. Srpska i Srbija su već dugo u pregovorima o zajedničkoj izgradnji hidroelektrana na Drini i ti projekti su sada došli do faze realizacije, a jedan od najvećih projekata u oblasti saobraćaja je izgradnja auto-puta od Bijeljine do Beograda“, rekli su u Vladi Srpske. U Vladi Republike Srpske su istakli da Generalni sekretarijat i ministarstva usaglašavaju predloge koje će delegirati za dnevni red zajedničke sednice. „Još je rano da konkretnije govorimo o dnevnom redu, jer potom sledi usaglašavanje i sa Vladom Srbije. Ministarstva u dve vlade takođe obavljaju konsultacije u vezi sa pitanjima koja će predložiti da se nađu na dnevnom redu zajedničke sednice“, naglasili su u Vladi Srpske.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.