Za Srbiju vitalno da događaj iz Libije dobije punu istinu

Izvor: Studio B, 26.Feb.2016, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Srbiju vitalno da događaj iz Libije dobije punu istinu

Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će se sutra ponovo sastati sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, jer je za Srbiju od vitalnog značaja da tragičan događaj iz Libije dobije punu istinu, kao što je važno da se ne dovede u pitanje dobar trend odnosa

"Rezultati obdukcije dvoje srpskih državljana koji su poginuli u bombardovanju u Libiji, a koja je rađena u Srbiji, poklapaju se sa rezultatima obdukcije koju su obavili libijski stručnjaci", rekao je premijer na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za štampu i ponovio da Srbija čeka da američka strana pruži bili kakav dokaz da to nisu uradili američki bombarderi ili lovci.

Prema njegovim rečima, na jednom telu je reč o 11, 12 povreda i od njih je jedna bila smrtonosna, ali se vidi, rekao je, da su nastale odjednom, kao posledica detonacije.

Vučić je istakao da je autopsija nedvosmisleno pokazala da su sve povrede na telima Slađane Stanković i Jovice Stepića nastale istovremeno.

"Moram da priznam da bi to trebalo baš da ne znam ko kreira, pa da u nekoj drugoj detonaciji negde stradaju, pa da ta tela dovlače...čemu to sve? Teško mi je da u to poverujem, ali hajde da budem korektan, da to ne isključim u potpunosti, da čekam da nam američka strana pruži bilo kakav dokaz da to nisu uradili američki bombarderi ili lovci", rekao je premijer i dodao da je teško je da se pronađe bilo koji argument za sumnju u ono što smo imali do sad.

"Po nama su to uradili američki bombarderi i lovci, ako Amerikanci kažu da je drugačije, neka nam pruže dokaze", rekao je Vučić.

On je istakao da "političke izjave" po tom pitanju ne želi da komentariše, jer je, kako je rekao, lako sticati političke poene, ali da je isto tako lako vratiti se u prošlost.

Za Srbuju je od vitalnog značaja da tragičan događaj iz Libije dobije punu istinu, "ali ne u političkom i iskrivljenom smilu, zarad sticanja jefitnih poena i patetične politike", već kako bi se znalo ko je ubio Jovicu Stepića i Slađanu Stanković, naglasio je.

Premijer je rekao da će se sutra ujutru ponovo sastati sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom, navodeći da je važno i da odnosi sa tom zemljom ne budu "zamrznuti" i da se ne uništi pozitivan trend odnosa u potpunosti, jer od toga zavisi budućnost zemlje.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Rezultati obdukcija se poklapaju, povrede nastale u detonaciji

Izvor: Press, 26.Feb.2016

. Premijer Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je da se rezultati obdukcija libijskih i srpskih stručnjaka podudaraju.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.