Vulin: Visoka obučenost pripadnika 63. padobranskog bataljona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2018, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Visoka obučenost pripadnika 63. padobranskog bataljona

Pripadnici niškog 63. padobranskog bataljona, u okviru redovnih planiranih aktivnosti, izveli su kondicioni marš u dužini od 20 kilometara u urbanim uslovima u rejonu grada Niša, u kome je učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Marš je bio prilika da se u izazovnim vremenskim uslovima proveri nivo osposobljenosti pripadnika 63. padobranskog bataljona, a uz poštovanje svih kondicionih normi u Vojsci Srbije.

 

Marš je realizovan u propisanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vremenu koje iznosi pet kilometara na čas tokom kompletne staze, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je, nakon dolaska u nišku kasarnu "Aerodrom", koja je bila završna tačka marša, i razgovora sa pripadnicima bataljona, istakao da je 63. padobranski bataljon dostojan nastavljač tradicije slavne 63. padobranske brigade.

"Danas sam imao priliku da se lično uverim u visok nivo njihove fizičke pripremljenosti, izuzetan nivo obučenosti i ono što je najvažnije i ono što odlikuje našu Vojsku - izuzetno visok moral, rešenost da se zemlja čuva i da se sprovode svi zadaci", istakao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, i u narednom periodu posebna pažnja će se usmeravati na obuku, naročito specijalnih jedinica, na povišenje nivoa fizičke pripremljenosti čitave naše vojske, kao i na dalje unapređenje njihovog materijalnog položaja.

Vulin je, nakon marša, u niškoj kasarni "Aerodrom" obišao i spomen sobu 63. padobranske brigade, kao i spomen-obeležje posvećeno nastradalim pripadnicima u krugu te kasarne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin marširao 20 kilometara! (FOTO,VIDEO)

Izvor: Mondo, 02.Dec.2018

Pripadnici niškog 63. padobranskog bataljona, u okviru redovnih planiranih aktivnosti, izveli su kondicioni marš od 20 kilometara u urbanim uslovima, u rejonu Niša, u kojem je učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin...Marš je bio prilika da se u izazovnim vremenskim uslovima proveri nivo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.