Vulin: Hrvatska nema politiku, već komplekse, neka se okrenu sebi

Izvor: Blic, 28.Avg.2017, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Hrvatska nema politiku, već komplekse, neka se okrenu sebi

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, komentarišući nove provokacije iz Zagreba, izjavio je danas da u hrvatskoj politici postoje duboki kompleksi i da treba da se okrenu sebi, umesto da za sve svoje promašaje krive Srbiju i Srbe.

"To nije politika, to nije čak ni provokacija, već su to duboki kompleksi koji postoje u hrvatskoj politici koja sve svoje neupshe, promašaje, frustracije pravda jedino Srbijom i Srbija, samim postojanjem Srba. Izgleda da Hrvatska nikako nije u stanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da krene u sopstveni život i da prestane da razmišlja o Srbiji", rekao je Vulin za Pink.

On je kazao da kod nas Hrvatska nikada nije tema, ni u izborima niti posle izbora.

"Niti bilo koga od nas zanima kakava je politika u Zagrebu, osim onoga što se neposredno odnosi na Srbiju i Srbe u Hrvatskoj. Kao što vidite, njihov jedini politički stav koji mogu da iznesu je mržnja prema Srbiji i Srbima. Nadam se da će jednog dana imati hrabrosti da se okrenu sebi i pogledaju šta su napravili od svoje zemlje, a da nas ostave na miru", naveo je Vulin.

Generalni sekretar u Ministarstvu spoljnh poslova Srbije i predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović napustio je danas konferenciju u Zagrebu o nestalima, nakon što je u uvodnom izlaganju pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić izrekao niz uvreda na račun Srbije i bivše JNA i rekao da sve zlo u regionu dolazi iz Beograda.

Zasto ne kažu Skotu da je poltron zbog slike Trampa?

Vulin je izjavio da slike predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića treba da se nalaze u vojnim objektima i da se nada da će Vučić to dozvoliti.

Komentarišući inicijativu da se Vučićeve slike postave u vojne objekte, a koju je kritikovao deo javnosti, Vulin je za Pink rekao da je to ista ona javnost koja je napadala predsednika Srbije zato što je rekao da ćemo imati srpsku zastavu u Beogradu i da ćemo napraviti jarbol da se vidi iz svih delova Beograda.

"I to je bio razloga za napade. To je ista ona javnost koja nema hrabrosti da kaže, recimo, ambasadoru SAD Kajlu Skotu da je poltron zato što ima sliku predsednika Trampa u svojoj kancelariji ili to da kaže ambasadoru Ccepurinu zato što drži sliku predsednika Putina", naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, to su normalne stvari i da kada nemate uređenu situaciju, onda je to politika i politizacija, dok kada je nešto uređeno u skladu sa zakonom, onda tu nema politike i to je uređena država.

"Država Srbija ima pravo da se ponaša kao u uređena i civilizovana zemlja, ima svog šefa države i vrhovnog komandanta i moj stav je i da to treba i da se vidi. Vučić je vrlo skroman čovek koji ne dozvoljava da njegovo ime na bilo koji način posluži za bilo kakve napade na Srbiju. Ja ću pokusati da ga ubedim da dopusti da nastavimo da uređujemo državu Srbiju i da pređe preko svog ličnog osećaja skromnosti i da to što on ne voli svoje slike i ne voli da se vidi na televiziji, čak ne voli da posmatra ni svoje fotografije ni plakate...Ali, mislim da to nema veze sa njim, to ima veze za državom Srbijom i sa budućnošću ove zemlje", rakao je Vulin.

Ministar je kazao i da je Vučić čovek koji je do sada mnogo puta uradio stvari zbog kojih možemo da budemo ponosni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.