Vulin: Godinama postoji kontinuitet napada na predsednika Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2021, 12:11

Vulin: Godinama postoji kontinuitet napada na predsednika Srbije

Ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocenio je danas da godinama unazad postoji kontinuitet napada na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića koji nije samo politički, već i pokušaj da se on fizički ukloni.

"Ono što je rekao Saša Janković potvrdilo je da svih ovih godina govorimo istinu. Svaki put kada smo imali napad na predsednika Vučića, imali smo orkestriranu kampanju koja objašnjava da je to naša paranoja i da smo sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izmislili", rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

Sada vidite da čovek koji je bio njegov direktni protivkandidat otvoreno kaže da su mu ambasadori nekih stranih zemalja savetovali da bude blizu Vučića i da kada ga srce izda preuzme vlast", rekao je ministar i lider PS-a Vulin.

Mladom i zdravom čoveku, kakva je predsednik Vučić, kako je istakao, morate mnogo pomoći da ne bude živ i ovakvi navodi jasno ukazuju da je neko itekako razmišljao da se predsedniku Srbije desi nešto fatalno i tragično.

Ministar je upitao odakle stranim ambasadorima zdravstveni karton predsednika Vučića i naglasio da su informacije o zdravstvenom stanju svakog građanina izuzetno poverljive.

Srbija, je kako je istakao, uređena zemlja u kojoj postoji zakonska procedura kako se ovakvi navodi koje je izneo Janković ispituju i ukazao da se po prvi put događa da eksplicitno, neko koje predsedniku bio politički protivnik, kaže da je predsedniku Vučiću život bio ugrožen.

"Svaki put kada smo konkretnim primerima upozoravali javnost da je predsedniku Vučiću i članovima njegove porodice ugrožena bezbednost imali smo bedem medija, plaćenih analitičara, političara koji objašnjavaju da je to velika laž i da smo poltroni", rekao je ministar i dodao da danas, kada je to rekao neko ko je bio Vučićev politički protivnik, vlada tišina.

Primetio je da niko od predstavnika opozicije nije izašao da kaže da osuđuje bilo kakav pokušaj mešanja stranaca i pokušaj fizičkog ugrožavanja bilo kog srpskog državljanina, uključujući i predsednika Srbije.

"Oni koji šaraju srpske zastave i smatraju da je naša zastava provokacija i da je jedinstvo Srba pretnja za čitav region ljute se što ovo nije uspelo i što su neefikasni", ocenio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, saopšteno je iz te stranke.

Mihajlović: Napadi na predsednika su napadi na državu

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović ocenila je danas da direktni i indirektni napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića predstavljaju napad na državu i da bi nadležne institucije trebalo da sankcionišu svaku protivzakonitu radnju usmerenu protiv predsednika države.

"Od kada smo dobili poverenje građana na izborima, i predsednik Vučić koji je dobio više od dva miliona glasova i Srpska napredna stranka, činimo sve da sarađujemo sa svim zemljama u regionu i svetu, od istoka do zapada. Svi napadi koji dolaze na predsednika Vučića su zapravo napadi na državu, i to traje godinama", navela je Mihajlović gostujući na TV Studio B.

Što se tiče onoga o čemu je govorio Saša Janković, istakla je, ako je neko prekršio zakon, onda institucije treba da rade svoj posao.

"Ako je neko iz SNS-a bio deo te priče, onda ne pripada naprednjacima. U tome se slažem i sa kolegama iz stranke, ali trebalo bi da znamo da svi mi vodimo razgovore sa zvaničnim predstavnicima drugih država, ali se zna granica o čemu se priča na tim sastancima, a o čemu se i ne razmišlja", rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da Dan slobode, jedinstva i nacionalne zastave neguje simbole državnosti i tradicije i da će se taj praznik slaviti i u narednim decenijama.

Dodala je da su i u drugim državama u Evropi ili svetu svakodnevno okačene nacionalne zastave.

"Mislim da nikome ne treba da smeta to što slavimo našu zastavu, našu slobodu i naše jedinstvo koje nam je sada jako potrebno. Zašto bismo se mi osećali loše jer slavimo simbol svoje države, u koji su utkane istorija i kultura, koji su čuvali generacijama iza nas i koji mi treba da čuvamo za naredne generacije? Ali, uvek će postojati oni koji u svemu što se radi traže negativnu stranu. Čujemo komentare i priče kako smo izmislili taj praznik, valjda smo, kako je rekao predsednik Vučić, isto tako izmislili i puteve, pruge, bolnice", naglasila je Mihajlović.

Ona je, na pitanje o napadima koji dolaze iz nekih zemalja u regionu, rekla da rukovodstvo Srbije pokazuje da je za saradnju sa svima.

"Napada je bilo i biće ih, ali stav predsednika Vučića i Vlade je da pokažemo da želimo sa svima da sarađujemo, ali da nećemo dozvoliti da nas bilo ko optužuje i da se izvinjavamo zbog toga što u teškim okolnostima na globalnom nivou uspevamo da podignemo rast", rekla je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.