Vučić sa predsednikom HBIS Grupe о Železari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2017, 04:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa predsednikom HBIS Grupe о Železari

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros sa predsednikom HBIS Grupe Ju Jongom, sa kojim je razgovarao o poslovanju Železare Smederevo i planovima za narednu godinu.

Predsednik Vučić je izrazio duboku zahvalnost predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, kineskom narodu i predsedniku HBIS Grupe Ju Jongu za očuvanje i današnje uspešno poslovanje Železare Smederevo.

Ju je predsednika Srbije informisao o rezultatima poslovanja u 2017. godini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojoj je proizvedeno 1,5 miliona tona čelika. Ostvareni prihod iznosi 750 miliona dolara u odnosu na 433 miliona dolara ostvarenih prošle godine, dok su ukupne investicije u Železaru u 2017. godini iznosile 160 miliona dolara.

On je izneo planove za narednu godinu, kojima je predviđena proizvodnja 1,8 miliona tona čelika, uz ukupni prihod od milijardu dolara, saopštila je pres služba Predsednika.

Predsednik Vučić se posebno osvrnuo na brigu koju kompanija Hestil posvećuje radnicima smederevske Železare.

Kompanija Hestil, kako se navodi u saopštenju, konstantno radi na poboljšanju radnog okruženja, uslova rada i aktivno promoviše obuku osoblja, koristeći pomoć kineskog Ministarstva trgovine u organizaciji obuka u inostranstvu.

Ju je informisao predsednika Srbije i o razvoju industrijske zone Smederevo i izrazio nameru da u sledećoj godini HBIS Grupa dovede značajan broj kompanija iz Kine, koje bi otvorile svoje proizvodne pogone u toj zoni.

Vučić je rekao da je vrlo impresioniran rezultatima koje je Hestil postigao u veoma kratkom roku i dodao da će Republika Srbija ostati posvećena bliskoj saradnji Vlade i ove kompanije.

Srbija je napravila veliki napredak u ekonomskim reformama i ekonomskom razvoju, ocenio je Ju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas sa predsednikom HBIS Grupe Ju Jongom

Izvor: Blic, 18.Dec.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsednikom HBIS Grupe Ju Jongom...Sastanak je zakazan u 8:00 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.