Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa ambasadorom UAE: Srbija će učestvovati na EXPO 2020.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio danas ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Džumu Rašida Al Daherija, kome je uručio pismo u kojem se potvrđuje učešće Srbije na EXPO 2020. kao prilici da se na najbolji način predstavi u regionu Bliskog istoka.

Vučić i Al Daherija surazgovarali o ukupnoj bilateralnoj saradnji dveju zemalja, kao i o zajedničkim projektima čija je realizacija u toku.

Dvojica sagovornika izrazila su zadovoljstvo napretkom radova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na projektu „Beograd na vodi“, kao jednom od pokretača srpske ekonomije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Konstatovano je, kako se navodi, da se mogu očekivati dogovori o novim oblicima saradnje u različitim oblastima, poput poljoprivrede i turizma.

Srpski premijer je izrazio zahvalnost Razvojnom fondu Abu Dabija i posebno prestolonasledniku Abu Dabija, šeiku Mohamedu bin Zajedu Al Nahjanu, za pomoć i podršku razvoju Srbije.

Premijer Vučić je uputio zvaničan poziv šeiku Mohamedu da poseti Srbiju, ističući da je upravo razmena poseta na najvišem nivou doprinela procvatu odnosa dveju zemalja.

Niz odvojenih susreta

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić imaće danas niz odvojenih susreta sa predstavnicima diplomatskog kora u Srbiji.

Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima, Vučić će razgovarati i sa ambasadorima - SAD Kajlom Skotom, Grčke Elijasom Elijadisom, Rumunije Oanom Kristinom Popa, Švajcarske Filipom Geom i ambasadorom Poljske Tomašom Njegođišem.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.