Predsednik: Da idem pred narod ili pred parlament, nemam problem - odgovoriću svakome (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2023, 07:47

Predsednik: Da idem pred narod ili pred parlament, nemam problem - odgovoriću svakome (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da on ne beži nigde i da nema problem sa tim da ide pred svoj narod i pred parlament i da odgovori svakome kao što je bilo i na prošloj sednici Skupštine o Kosovu i Metohiji, kada je, kako je rekao, slušao najgore uvrede i gadosti.

"Odgovoriću svakome, bez pravdanja, jer se borimo za svoju zemlju više nego što se sadašnja opozicija borila. Ako mislite da ćete da mi držite predavanje, da će to da budu vaši monolozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na koje nemam odgovor… Znate, vreća ne uzvraća udarac, a časni i odgovorni i ozbiljni ljudi umeju da uzvrate politički udarac", rekao je Vučić novinarima u Sofiji odgovarajući na pitanja o sutrašnjoj sednici parlamenta na kojoj će se razmatrati izveštaj o KiM i o stavovima koje opozicija već iznosi.

Na pitanje o peticiji koja se najavljuje protiv evropskog predloga za KiM, a koju bi navodno trebalo da potpiše i nekadašnji predsednik SRJ Vojislav Koštunica, Vučić je rekao da je to demokratsko pravo.

"Niko nije obradovan tim planom u Srbiji, ali kada pročitate obrazloženje te peticije zapitate se što si pustio 2001. godine oko 1.800 terorista, među kojima i braću Mazreku koja su silovala Srpkinje u Klečki. Što si ćutao i što si pustio da spaljuju crkve i manstire na Kosovu i da progone i ubijaju ljude 2004. godine. Što si ti isti koji to potpisuješ 2008. ćutao i organizovao skup 'Kosovo za patike' u Beogradu. To je bio sav trud, a ti drugi pobegao za Rumuniju da se ne izjašnjavaš da bi te stranci održali na vlasti", rekao je Vučić.

Na pitanje o informacijama da SNS navodno sprema miting podrške ispred Narodne skupštine, on je rekao da je to laž i da ne može svaki dan da reaguje na laži.

"Mi kad budemo pravili skup čuće cela Srbija i dovešću 150.000 ljudi, a ne 2.000 kao neki, pa da posle pričam da je bilo 20.0000. Ne mogu stalno da odgovaram na laži, morate da se bavite ozbiljnim stvarima važnim za državu", rekao je Vučić.

Odgovaraću svima na sednici skupštine, iako neki dolaze zbog samopromocije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će odgovarati svima na sednici parlamenta o pregovaračkom procesu sa Prištinom, ali je ocenio da mnogi na tu sednicu ne dolaze zbog odgovora, već zbog samopromocije.

"Nije problem kada mnogo njih napada na jednoga, ali je problem kada mnogo njih traži pomoć drugih da se bore protiv tog jednoga. I te mnogo, i te pride, pobedićemo zajedno i pobedićemo kao Srbija!", poručio je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

On je uz to objavio video-snimak, u kojem je naglasio da je, kada je vlast upozanata sa franacusko-nemačkom inicijativom, "na odgovoran i ozbiljan način" ponudio parlamentarnim strankama da dođu na konsultacije kako bi im ukazao na sve činjenice i kako bi pokušali da zajednički pristupe rešavanju problema.

"Oni su rekli, ili bar najveći deo njih, nismo zainteresovani, mi hoćemo Skupštinu, hoćemo sebe da prikažemo, hoćemo političku pobedu, nismo toliko zainteresovani za KiM", naveo je Vučić.

On je dodao da je njegova obaveza da poštuje skupštinu i naglasio da će doći na sednicu i sam odgovarati "svima vama znajući da ne dolazite zbog odgovora već zbog samopromocije".

"Onda ni to nije bilo dovoljno pa ste pozvali stranačke simpatizere da pomognu. Nije problem, boriću se i pobedićemo svi kao Srbija jer Srbiju ne možete da savladate", poručio je Vučić.

Srpska napredna stranka demantovala je ranije danas navode pojedinih medija i predstavnika opozicije da SNS namerava da organizuje miting, odnosno skup podrške predsedniku Aleksandru Vučiću ispred Skupštine Srbije, a povodom sednice o Kosovu i Metohiji.

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao je posebnu sednicu parlamenta na čijem je dnevnom redu Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama u Prištini od 1. septembra 2022. do 15. januara 2022. godine, a koji je podnela Vlada Srbije.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.