Vučić: Imamo mir i stabilnost, sitnica dovoljna da to izgubimo

Izvor: BKTV News, 16.Maj.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Imamo mir i stabilnost, sitnica dovoljna da to izgubimo

Možda sam dosadan, ali...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sofiji da je sa predsednikom Evropske narodne partije Džozefom Dolom razgovarao o svim problemima, o tome kako da se sačuvaju mir i stabilnost u regionu, jer je, kaže, dovoljna jedna sitnica da to izgubimo.

"Dol ima najbolji mogući pogled na sve što se zbiva u regionu. Imali smo sadržajne razgovore, kako da se sačuvaju mir i stabilnost u regionu. Ja to stalno ponavljam, a mnogima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << to zvuči glupo i dosadno, jer imamo mir i stabilnost, ali dovoljna je jedna sitnica da sve izgubimo", rekao je Vučić u izjavi novinarima u Sofiji.

Podvukao je da je Dol šef najmoćnije evropske partije, odnosno grupe partija koje vladaju u Evropi, kojoj pripadaju nemačka CDU, austrijska Narodna partija, mađarski FIDES, španska Narodna partije Marijana Rahoja, mnoge u regionu.

Evropska narodna partija, istakao je, vlada u EU, njeni predstavnici su i Donald Tusk, Žan Klod Junker i Antonio Tajani, a SNS je njen pridruženi član.

Vučić se danas u Sofiji sastao i sa austrijski kancelar Sebastijan Kurc. Kurc je ocenio da je Srbija zemlja koja prednjači na Balkanu.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO VUČIĆ IZ SOFIJE O KOSMETU: Da vas pitam junaci, vajni rodoljubi, koliko ste puta bili na Kosovu... Koliko ste spremni da sedite u rovu na minus 15

Izvor: Kurir, 16.Maj.2018

Ja to stalno ponavljam, a mnogima to zvuči glupo i dosadno, jer imamo mir i stabilnost, ali dovoljna je jedna sitnica da sve izgubimo, rekao Vučić u Sofiji

Nastavak na Kurir...

Junker za to da se održi nuklearni sporazum sa Iranom

Izvor: Blic, 16.Maj.2018

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas da treba uložiti sve napoore da se održi nuklearni sporazum sa Iranom uprkos američkom povlačenju jer bi okončanje sporazuma snažno ugrozilo mir i stabilnost u tom turbulentnom regionu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.