Vučić: Da nam je više ovakvih ljudi... Imali bismo mnogo bolje rezultate!

Izvor: BKTV News, 31.Jan.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Da nam je više ovakvih ljudi... Imali bismo mnogo bolje rezultate!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je Antoniju Tajaniju, predsedniku Evropskog parlamenta, na poštovanju Srbije i srpskog naroda i što je dobro upoznao i Srbiju i Zapadni Balkan. 

"Da je Evropska unija imala više takvih ljudi, koji na taj način poštuju srpski narod, uveren sam da bismo i mi bili mnogo vredniji i imali bolje rezultate", rekao je Vučić na pres konsferenciji nakon susreta i razgovora s Tajanijem.

Kako je naveo, lično je počasastvovan >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zbog posete Tajanija, "čoveka koji na svakom mestu pokazuje izuzetno znanje ne samo o Srbiji, već i o Zapadnom Balkanu i uopšte Balkanu".

FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

Hvala i za podršku Srbiji na njenom putu ka EU, dodao je Vučić.

"Visoko cenimo činjenicu da EP, kao direktno izabrano zakonodavno telo koje pedstavlja 400 miliona ljudi, prepoznaje važnost proširenja EU na Zapadni Balkan", rekao je Vučić.

Vučić je posebno istakao da smo od 2012. do 2017. godine uvećali trgovinsku razmenu sa EU za 47 odsto, dok je izvoz Srbije u Uniju uvećan za 80 odsto, sa 5,1 na 9,2 milijarde evra.

FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

To pokazuje koliko nam je značajan i apsolutno dominanatan partner EU u tom pogledu, naznačio je predsednik Srbije.

Kako je dodao, pokrivenost uzova izvozom porasla je sa 58 na 83,2 odsto u odnosu na zemlje EU.

"Srbija je po tom pitanju napravila dobar posao", rekao je Vučić i dodao da je zahvalan na činjenici da sve više biznismena dolazi iz EU, da žele da ulažu u Srbiju i da rade sa Srbijom.

Vučić je rekao da se razgovaralo i o budućem napretku u oblasti vladavine prava, kaoi regionalnoj stabilnosti i miru, što je, kaže, jedno od ključnih pitanja za njega kao predsednika i za celu Srbiju.

FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

Naveo je da je bilo reči i o stravičnom zločinu, ubistvu Olivera Ivanovića i ponovio da zahtevamo i tražimo da istraga bude snažnija, a da se ubice i nalogodavci privedu pravdi.

"Istovremeno je naša obaveza da na KiM, i u drugim delovima regiona čuvamo mir i stabilnost", podvukao je predsednik.

U tom smilu je istakao da su bile važne poruke o miru i stabilnosti u razgovorima koje je imao sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem pre nekoliko dana.

Dodao je da će sutra razgovarati sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kao i da će uskoro razgovarati sa srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, dok je nekoliko dana imao razgovor sa hrvatskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH Draganom Čovićem.

FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na kraju obraćanja, Vučić je još jednom zahvalio Tajaniju za, kako je rekao, ogromnu ličnu podršku u svoje i ime grajdana Srbije, poželevši mu sreću i uspeh na mestu predsednika EP.

On je naveo da dolazak Tajanija predstavlja osveženje i promociju evropskog puta Srbije i našeg napretka u celini.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.