Vlada Kosova: Neprihvatljivo da ulica dobije ime Slobodana Miloševića

Izvor: Blic, 09.Mar.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Kosova: Neprihvatljivo da ulica dobije ime Slobodana Miloševića

Ulica u Ranilugu kod Gnjilana ne može da nosi ime Slobodana Miloševića, odlučila je kosovska vlada, a prenosi RTS. Istovremeno, gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić vratio je na ponovno razmatranje odluku Skupštine opštine Ranilug da se jedna ulica u toj kosovskoj opštini nazove po bivšem predsedniku SRJ i haškom optuženiku Slobodanu Miloševiću.

Kosovska ministarstva lokalne samouprave i prostornog planiranja i Vlada ovakvu odluku doneli su posle oštrih reakcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << albanskih političkih partija i javnosti na Kosovu, javljaju kosovski mediji.

"Ministarstva ovakvu odluku smatraju neprihvaljivom i zahtevaju od Skupštine opštine da promeni predloge naziva pojedinih ulica", navode ministarstva lokalne samouprave i prostornog planiranja.

Table sa imenom ulice Slobodan Milošević napravljene su još prošle sedmice i lokalne vlasti najavile su da će ih uskoro postaviti.

Ovakvom odlukom kosovske vlade, odlučivanje o imenu te ulice vraća se na početak, odnosno na lokalne vlasti u Ranilugu.

Gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić vratio je na ponovno razmatranje odluku Skupštine opštine Ranilug da se jedna ulica u toj kosovskoj opštini nazove po bivšem predsedniku SRJ i haškom optužzeniku Slobodanu Miloševiću.

- Ja sam odluku vratio na ponovno razmatranje u Skupštini opštine. Niko iz Ministarstva (lokalne samouprave) ne može da zahteva da uradim to što sam ja uradio, čak i pre nego što se digla ova galama - izjavio je Mikić za Radio Slobodna Evropa.

Gradonačelnik Mikić i većina odbornika u Skupštini opštine Ranilug su iz Srpske liste.

Zamenik ministra lokalne samouprave, Bajram Gecaj, izjavio je da su o imenovanju jedne ulice imenom Slobodana Milosevića već razgovarali sa gradonačelnikom Raniluga.

- Mi smo razgovarali sa gradonačelnikom i on je zatražio da Skupština još jednom razmotri odluku, posebno u delu na problematičnu ulicu, o čemu su pisali mediji. Mi čekamo reakciju Skupštine opštine da bismo posle toga preduzeli mere. Mi trenutno razmatramo naše mogućnosti - rekao je Gecaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština: Ulica Slobodana Miloševića neprihvatljiva

Izvor: Studio B, 09.Mar.2015

O predlogu da ulica u opštini Ranilug nosi ime po bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću trebalo bi da se razgovar na narednoj sednici kosovske vlade...O predlogu da ulica u opštini Ranilug nosi ime po bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću trebalo bi da se razgovar na narednoj sednici...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.