Velika čast za Brnabićku u Davosu! Ana je jedina premijerka iz regiona koja je ovo uradila!

Izvor: BKTV News, 25.Jan.2018, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika čast za Brnabićku u Davosu! Ana je jedina premijerka iz regiona koja je ovo uradila!

U izveštaju Svetskog ekonomskog foruma Obnova Evrope (Renew Europe), koji je danas objavljen, Srbiji je poverena izrada dela tog dokumenta u vezi migracija i granica, i jedina je zemjla iz regiona koja je učestvovala u pisanju tog izveštaja. 

Izveštaj je pisala premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je navela da je aktuelna migrantska kriza sa kojom se Evropa suočila, pokazala neophodnost nalaženja novih ideja i rešenja u budućnosti, a radi zaštite granica evropskih zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i upravljanja tokovima migranata.

Kako je istakla, digitalizacija i nove tehnologije mogu da doprinesu u tom procesu, posebno u vezi sa integracijom migranata na trzistu rada i u društvu - da platforme za eUčenje mogu da pomognu migrantima u procesu obrazovanja i zapošljavanja.

U zaključku se takođe ističe da će najveći izazov Evrope biti poštovanje različitosti i inkluzija, kako bi se Evropa izborila sa narastajućom ksenofobijom i predrasudama prema migrantima, koje su suprotne fundamentalnim evropskim vrednostima.

Premijerka Brnabić predvodi radnu grupu za migracije i granice u okviru Novih lidera za Evropu pri Svetskom ekonomskom forumu i ona je jedini predstavnik Srbije i regiona koji predvodi jednu od grupa koje su aktivne u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

Tekst Ane Brnabić u izveštaju potpisan je sa "Ana Brnabić, premijerka Srbije - šampiona za teme migracija i granica".

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.