Izvor: Vostok.rs, 08.Feb.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan bi mogao posredovati u rešavanju krize u Venecueli

Papa Franja spreman je da vidi da li će vođa venecuelanske opozicije Huan Gvaido, koji se proglasio za privremenog predsednika, prihvatiti posredovanje Vatikana u nastojanju da se ponovo pokrene razgovor s osporavanim aktuelnim šefom države Nikolasom Madurom, prenosi Tanjug.
Prema rečima portparola Vatikana Alesandra Džizotija, cilj tih razgovora bilo bi mirno okončanje političke krize u Venecueli, prenosi AP. Navodi se da je Džizoti saopštenje izdao pošto je papa Franja rekao novinarima da bi razmotrio Madurov zahtev za učešće Vatikana, ali je naglasio da je „preliminarni uslov“ za bilo kakvo spoljno posredovanje da zahtev dođe od obe strane. AP podseća da je Gvaido, predsednik Nacionalne skupštine i samoproglašeni privremeni predsednik Venecuele, jasno stavio do znanja da bilo kakve ponude za dijalog moraju da počnu pregovorima o odlasku Madura sa vlasti. Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.