Vandal iz Splita otvoreno: Mrzim Srbe, partizane i komuniste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vandal iz Splita otvoreno: Mrzim Srbe, partizane i komuniste

Muškarac koji je ranije ove sedmice u ranim jutarnjim satima, na splitskoj plaži Bačvice, srušio spomenik narodnom heroju NOB, Radi Končaru, koji ga je tom prilikom priklještio, pa se sa ozbiljnim povredama našao u bolnici, izjavio je da mrzi Srbe, partizane i komuniste.

Iako tvrdi da je bila zora, da je bio pijan, da se zaljuljao i samo "malo naslonio" na spomenik, koji ga je potom priklještio, on kaže da Končara ne poznaje i da protiv njega nema ništa protiv, ali istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otvoreno govori o mržnji prema partizanima, komunistima i Srbima, koje, kaže, ne voli i nikad ih nije ni voleo.

Vest o "nespretnom hrvatskom vandalu" preneli su i svetski mediji pod naslovom: "Srušio spomenik pa slomio nogu".

"Da, noga je slomljena. Kip je pao i pao je meni na nogu. Noga je slomljena. Malo smo se rvali i tako", rekao je ovaj vandal, preneo je Večernji list.

A na pitanje ima li nešto protiv Rade Končara, odgovorio je:

"Pa ja ga ne znam, bogati. Ne poznajem čoveka, možda je bio odličan. Nemam ništa protiv njega lično. Ali ne volim komuniste. Ne volim partizane, komuniste, Srbe.... To ne volim. Nisam nikad voleo", rekao je čovek, čije ime se i dalje ne saopštava.

Navodi se da je bio učesnik Domovinskog rata četiri godine i da ima medalju Oluje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.