VUKAŠIN OBRADOVIĆ PREDSEDNIK NUNS-A Vlada Srbije i Aleksandar Vučić treba da prihvate kritiku medija

Izvor: Kurir, 28.Nov.2015, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUKAŠIN OBRADOVIĆ PREDSEDNIK NUNS-A Vlada Srbije i Aleksandar Vučić treba da prihvate kritiku medija

U izveštaju Evropske komisije jasno je navedeno da je medijska scena jedna od najslabijih tačaka u napredovanju Srbije, odnosno, kako je rečeno, u toj oblasti nema napretka, kaže Vukašin Obradović.

BEOGRAD - Pritisci zloupotrebom institucija koji su direktna posledica nezadovoljstva slobodnom uređivačkom politikom Kurira i Njuzvika bila su povod da Aleksandar Rodić, generalni direktor i vlasnik Adria medija grupe, otvoreno pozove premijera Srbije Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vučića da prekine s pritiskom na medije.

Vukašin Obradović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, za Kurir je tim povodom rekao da premijer i Vlada moraju da prema medijima pokažu drugačiji odnos:

- Aleksandar Vučić i Vlada Srbije moraju da pokažu drugačiji odnos prema medijskoj sceni, a pre svega prema svima onima koji kritikuju rad Vlade, kao i prema novinarima koji imaju drugačije stanovište od onog koji propagiraju režimski mediji. I u izveštaju Evropske komisije jasno je navedeno da je medijska scena jedna od najslabijih tačaka u napredovanju Srbije, odnosno, kako je rečeno, u toj oblasti nema napretka, kaže Obradović za Kurir.

STOP CENZURI! ALEKSANDAR RODIĆ: Vučiću, prekini pritisak na medije!

IVAN NINIĆ: Slobodni mediji temelj društva!

Dušan Slijepčević, Savet za borbu protiv korupcije: PRITISAK NEDOPUSTIV!

Autor: EPK

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.