Vekarić: Dokazi o trgovini organima

Izvor: B92, Fonet, 22.Feb.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vekarić: Dokazi o trgovini organima

Beograd -- Tužilaštvo za ratne zločine došlo je do fotografija osumnjičenih za trgovinu organima Srba koji su odvođeni u Albaniju, kaže Bruno Vekarić za B92.

Portparol Tužilaštva za ratne zločine Srbije kaže da je Tužilaštvo dobilo je nove dokaze u predmetu o trgovini ljudskim organima na severu Albanije. Naime, Tužilaštvo je od svojih izvora dobilo fotografije na kojima se vide neki od počinilaca ratnih zločina na Kosovu i severu Albanije.

Pojedine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osobe sa ovih fotografija od ranije su poznate Tužilaštvu. Na pozadinama fotografija iscrtane su mape i ispisani datumi i mesto slikanja.

Tužilaštvo će nove dokaze predočiti izvestiocu Saveta Evrope, čija se poseta očekuje tokom marta, a pokušaće i ponovo da kontaktira albansko tužilaštvo kako bi ih eventualno uključili u objektivnu istragu o onome što se dešavalo na teritoriji Albanije.

"Od naših izvora dobili smo veoma upečatljive slike, koje potvrđuju ono što već znamo, a to je da su, pod jedan, postojali logori OVK na severu Albanije za vreme rata", kaže Vekarić.

"Pod dva, da su postojale srpske žrtve na severu Albanije u to vreme i isto tako da su postojali i bolnički centri u kojima su se potencijalno odvijale hirurške intervencije", kaže on.

"Sve ovo je upravo potvrđeno kroz materijal koji smo upravo dobili i već u ponedeljak čemo nastojati da identifikujemo i počinioce i žrtve ovog zločina u sklopu tog velikog predmeta pod nazivom ’trgovina ljudskim organima’", kaže Vekarić za B92.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo došlo do fotografija osumnjičenih za trgovinu organima

Izvor: Blic, 22.Feb.2009

Tužilaštvo za ratne zločine došlo je do fotografija osumnjičenih za trgovinu organima Srba koji su sa Kosova odvođeni na sever Albanije, izjavio je portparol tog tužilaštva Bruno Vekarić...Vekarić je rekao da je Tužilaštvo za ratne zločine dobilo fotografije na kojima se vide neki počinioci...

Nastavak na Blic...

Vekarić: Novi dokazi o slučaju trgovine organima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2009

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine došlo je do fotografija osumnjičenih za trgovinu organima Srba koji su sa Kosova odvođeni na sever Albanije, izjavio je danas portparol tog tužilaštva Bruno Vekarić...Vekarić je za B92 rekao da je Tužilaštvo za ratne zločine dobilo fotografije na kojima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pojedinci od ranije poznati Tužilaštvu

Izvor: Danas, 22.Feb.2009

Tužilaštvo za ratne zločine došlo je do novih dokaza u predmetu o trgovinu organima Srba koji su odvođeni u Albaniju - potvrdio je za Danas Bruno Vekarić, portparol tog tužilaštva. Dobijanjem novih dokaza, kaže on, došlo se do napretka u istrazi. Prema nezvaničnim podacima, deo dokaza Tužilaštvu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.