Izvor: Blic, Beta, 31.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen budžet Vojvodine u iznosu od 59,8 milijardi dinara

Posle gotovo sedmočasovne rasprave, poslanici Skupštine Vojvodine su večeras usvojili budžet za ovu godinu u iznosu od 59,8 milijardi dinara.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić je rekao da je budžet istovremeno i razvojni i restriktivni, jer podstiče očuvanje radnih mesta, a štedi na troškovima pokrajinske administracije.

Protiv predloga budžeta glasali su opozicioni poslanici, jer je prema mišljenju pradstavnika Srpske radikalne stranke, Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napredne stranke i Demokratske stranke Srbije on rasipnički, netransparentan i proizvod dogovora koalicionih partnera, a ne stvarnih potreba.

Budžet je usvojen poslednjeg dana zakonskog roka, jer da nije izglasan do ponoći pokrajina bi morala da nastavi s privremenim finansiranjem kao i u prethodna tri meseca.

Prema još uvek aktuelnom Statutu i Poslovniku o radu Skupštine Vojvodine godišnji plan prihoda i rashoda mora da se donese do 15. decembra za narednu godinu.

Ovoga puta taj rok je pomeren na zahtev pokrajinske vlade, koja je očekivala da će Skupština Srbije do 31. marta usvojiti Zakon o nadležnostima Vojvodine i prihvatiti ponuđeni Predlog statuta Pokrajine. Pošto se to nije dogodilo izrađen je budžet shodno važećim pravnim aktima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.