U toku pretkrivični postupak zbog pobune “crvenih beretki”

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku pretkrivični postupak zbog pobune “crvenih beretki”

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je danas, povodom zahteva porodice pokojnog premijera Zorana Đinđića da se istraži pobuna “crvenih beretki”, da tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević intenzivno radi na tom predmetu i da je u toku pretkrivični postupak.

Vladimir Vukčević i Bruno Vekarić

Vekarić je u emisiji "Kažiprst” RTV B92 rekao da postoje pitanja na koja država mora da da odgovore i da to "mora da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uradi”, ocenivši da bi rad "Koraćeve komisije”, koja je ispitivala sistem obezbedjenja Đinđića i čiji je bio član posle ubistva premijera, mogao da bude dostupan javnosti.

Mila Đinđić i Gordana Đinđić Filipović podnele su 11. novembra Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv devet lica koje sumnjiče za umešanost u oružanu pobunu "crvenih beretki” novembra 2001. godine, izjavio je njihov punomoćnik Srđa Popović.

Prijava je podneta protiv bivših predsednika SRJ Vojislava Koštunice, šefa VBA Aca Tomića, komadanta JSO Milorada Ulemeka, kao i još šest pripadnika te jedinice, rekao je Popović koji je predao prijavu u ime majke i sestre ubijenog premijera.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.