U Sremskoj Kamenici moleban i litija za odbranu srpskih svetnjinja u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2020, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sremskoj Kamenici moleban i litija za odbranu srpskih svetnjinja u Crnoj Gori

Podrška borbi za svetinje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori stigla je i iz Sremske Kamenice, gde su popodne održani moleban i litija.

Veliki broj građana okupio se u dvorištu Hrama rođenja Presvete Bogorodice u Sremskoj Kamenici kako bi pružili podršku narodu u Crnoj Gori koji protestuje zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Rektor bogoslovije svetog Petra Cetinjskog, protojerej – stavrofor Gojko Perović podsetio je da nije prvi put da sveštenstvo sa Cetinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prelazi preko Dunava i Save da bi tražilo blagoslov i pomoć za svoju nevolju.

"Puno mi je srce kad vidim ovu portu ispunjenu bratskom ljubavi. Vjerujte, dragi vladiko, i braćo i sestre, mislio sam da je bog zatvorio nebo samo iznad Crne Gore da u toku ovih litija ne pada ni kiša ni snijeg, ali vidim gde god se saberu ljudi, u ime bratske podrške. Nema kiše ni u Kamenici", rekao je, između ostalog Gojko Perović.

"Bol koji trpi naš narod u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji, i bilo gde na drugom mestu, nije to bol samo njihov, već je to za istinu i zasigurno bol naš", poručio je Paroh protojerej-stavrofor Gavro Milanović.

Nakon molitve, litija je održana na ulicama Sremske Kamenice. Podršku skupu dali su i predstavnici gradske i pokrajinske vlasti, a glavna poruka i ovog skupa bila je "Ne damo svetinje".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sremska Kamenica, moleban i litija za odbranu srpskih svetinja u Crnoj Gori

Izvor: RTS, 23.Feb.2020

. Podrška borbi za svetinje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori danas stiže iz Sremske Kamenice

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.