U Kikindi održan 10. Međunarodni turnir u sedećoj odbojci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kikindi održan 10. Međunarodni turnir u sedećoj odbojci

U Kikindi je održan 10. Međunarodni turnir u sedećoj odbojci ''Kup Kikinde 2019'', na kom je, pored domaćina, Odbojkaškog kluba invalida ''Feniks'', učestvovalo još sedam ekipa iz čitavog regiona, što ovo takmičenje svrstava među najbolje u Srbiji. Na turniru su učestvovali timovi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Republike Srpske i Slovenije.

Kikindski odbojkaški klub invalida ''Feniks'' bio je domaćin 10. jubilarnog Međunarodnog turnira u sedećoj odbojci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ''Kup Kikinde 2019'', na kom su učestvovali najbolji timovi u regionu. Tako su Kikinđani snagu međusobno odmerili sa mađarskom ekipom ''Humanitaš'', ''Iskrom'' iz Bugojna, OKI ''Brezom'', ''Banjalukom'', ''Crvenkom'', kao i reprezentacijom Slovenije, koja se prvi put priključila turniru.

''Nadam se da će u budućnosti klub imati mnogo veću podršku pokrajine i grada, kao i u drugim delovima naše zemlje, kao i da će svi ljudi koji su nadležni prepoznati koliko je ovo bitno i koliko znači ulagati u sedeću odbojku'', rekao je Vasa Mijić, promoter ''Kupa Kikinde 2019''

Jubilarni 10. Kikindski turnir obeležen je dolaskom reprezentacije Slovenije koja veoma veliku pažnju posvećuje paraolimpijskim sportovima, a posebno mesto zauzima odbojka.

''Sigurno ćemo dolaziti često u Kikindu, a verujem da će i Kikinđani doći u Sloveniju jer mi igramo utakmice svake druge nedelje. Mi imamo veoma mlad tim, započeli smo sve ponovo, imamo velike planove, ali nam je potrebno još malo vremena'', rekao je Branko Mihorko, predsednik Evropske asocijacije sedeće odbojke

Zahvaljujući dobroj organizaciji i kvalitetu turnira, s obzirom na učešće timova koji su osvajači šampionata u svojim zemljama, Kikinda je svrstana među gradove u Srbiji sa najjačim takmičenjima u paraolimpijskom sportu kao što je sedeća odbojka.

''Ovo je 10. jubilarni turnir, učestvuje osam ekipa, naši sportski prijatelji, a prvi put je tu i reprezentacija Slovenije koja je izrazila veliko zadovoljstvo da učestvuje na turniru, tako da ovo spada među najjače turnire u sedećoj odbojci koji se održavaju u našoj zemlji", rekao je Branislav Dragin, OKI ''Feniks'', Kikinda.

Organizovanjem 10. Turnira u sedećoj odbojci, kikindski klub tako je, pored stečenog iskustva i velikog broja sportskih prijatelja, uspeo da održi lepu tradiciju na severu Banata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.