Tužilac traži 40 godina zatvora i pritvor za Marjanovića zbog svirepog ubistva supruge, presuda 22. jula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2022, 10:45

Tužilac traži 40 godina zatvora i pritvor za Marjanovića zbog svirepog ubistva supruge, presuda 22. jula

Viši sud u Beogradu zakazao je za 22. jul izricanje prvostepene presude Zoranu Marjanoviću, optuženom za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović 2.aprila 2016. godine u Borči.

U završnoj reči postupajući tužilac Nikola Uskoković je od suda zatražio da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo, kao i da mu odredi pritvor zbog uznemiravanja javnosti.

Tužilaštvo je takođe tražilo da se Marjanoviću odredi pritvor, ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je tokom postupka dokazano da je Marjanović svoju ženu sa umišlajajem ubio i to na svirep i podmukao način.

Nakon završnih reči tužilaštva advokati odbrane su u svojim završnim rečima osporavali navode tužilaštva i za svog branjenika tražili oslobađajuću presudu.

Takođe oni su tvrdili da nema dokaza koji ukazuju da je Marjanović ubio svoju suprugu, a kao ključni dokaz predstavili su iskaz ćerke bračnog para Marjanović, u kom ona tvrdi da je sve vreme bila sa ocem na nasipu.

Advokati odbrane su rekli da ne vide drugo rešenje sem oslobađajuće presude.

Marjanović se danas izjasnio da se pridružuje završnim rečima svojih advokata i da nema šta da doda.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Presuda Marjanoviću za ubistvo supruge 22. jula; tužilac traži 40 godina zatvora

Izvor: B92, 08.Jul.2022

Viši sud u Beogradu zakazao je za 22. jul izričanje prvostepene presude Zoranu Marjanoviću, optuženom za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović...Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je danas od suda da Zorana Marjanovića osudi na 40 godina zatvora. Tužilaštvo ceni da je tokom postupka...

Nastavak na B92...

"OVAJ ČOVEK JE UNIŠTEN" Dramatično obraćanje Marjanovićevog advokata izazvalo ŠOK u sudnici

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022

Nakon što je tužilac Nikola Uskoković predložio 40 godina zatvora za teško ubistvo pevačice Jelene Marjanović i pritvor, advokati odbrane Zorana Marjanovića jedan po jedan iznosili su završne reči pre donošenja odluke...Advokat Nikola Dumnić prvi se obratio sudu rečima da je "Zoranovo najjače...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.