Tepić: Savet za borbu protiv korupcije da se izjasni o Telekomu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 15:43

Tepić: Savet za borbu protiv korupcije da se izjasni o Telekomu

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić dala je danas potpredsedniku Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milićeviću i generalnom direktoru "Telekoma" Predragu Ćulibrku rok do 9. decembra da dostave javnosti sva dokumenta i ugovore o poslovanju sa predsednikom "Adrija medija grupe" Igorom Žeželjom.

U protivnom, naglasila je Tepić na konferenciji za novinare održanoj ispred Vlade, SSP će "uz pomoć sve advokatske i pravničke pameti koja se ponudila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za pomoć" pokrenuti seriju krivičnih prijava i protiv navedenih i protiv javne tužiteljke Zagorke Dolovac i protiv svih tužilaca koji "prikrivaju kriminal".

Tepić je naglasila da je tri meseca čekala da se Savet izjasni o "takozvanom poslu 'Telekoma' i Žeželja" kojim je "Telekom" Žeželju "dao 38 miliona evra novca građana".

Ona je podsetila da je sednica Saveta dva puta otkazana i da je Milićević tri meseca najavljivao da će se Savet izjasniti, ali da se to nije dogodilo.

Tepić je Milićeviću poručila da ni od njega ni od Saveta nije tražila da osudi nekog "na doživotnu robiju ili smrtnu kaznu", već da rade posao koji su im građani poverili.

"Iznesite svoj jasan stav i mišljenje da li je ugovor između 'Telekoma' i kompanije privatnika Igora Žeželja koruptivan, fingiran i da li je Žeželj ni za šta dobio 38 miliona evra novca građana", rekla je Tepić.

Ona je podsetila da je nedavno "čak i Igor Brnabić", rođeni brat premijerke Ane Brnabić, podneo ostavku na direktorsko mesto u kompaniji "Aseko" nakon što je SSP "mesecima obeveštavala javnost o koruptivnim poslovima".

Tepić je navela da se prihod kompanije "Aseko" ustostručio od kako je Brnabić postao direktor, ali da se ta kompanija pokazala odgovornom i da je razumela da njenom ugledu šteti kada neko posluje na "burazerski način".

Tepić je rekla za SSP nije dovoljno što je Brnabić podneo ostavku, jer je štetnim poslovanjem oštećen državni budžet i naglasila da će insistirati da se i o tome izjasni Savet za borbu protiv korupcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.