Tadić: Srbija sa kosovskim Albancima samo po Rezoluciji UN

Izvor: Blic, 05.Mar.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srbija sa kosovskim Albancima samo po Rezoluciji UN

Preduslov za učestvovanje Srbije na regionalnom forumu u Kranju, zakazanom za 20. mart, jeste da predstavnici Kosova na njemu budu predstavljeni u formatu definisanom rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, rekao je juče predsednik Srbije Boris Tadić u Ptuju posle sastanka sa slovenačkim premijerom Borutom Pahorom i premijerkom Hrvatske Jadrankom Kosor. Susreti prelaze u praksu: Pahor, Kosor i Tadić

Tadić je dodao da je "želja da se razreše neki tehnički problemi". Predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije Borisa Tadića u srednjovekovnom zamku u Ptuju dočekao je juče nešto posle 16 časova premijer Slovenije Borut Pahor i predsednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor. Na sastanku je trebalo da se postigne dogovor o načinu na koji će se održati 20. marta regionalna konferencija o Zapadnom Balkanu.

Trebalo bi da učestvuje i Kosovo, a juče je trebalo da se organizatori konferencije Slovenija i Hrvatska dogovore o tome sa Srbijom kako ne bi njeno učešće bilo dovedeno u pitanje. Prema nezvaničnim navodima, kako bi se svi predstavnici Zapadnog Balkana okupili na konferenciji, jedna od opcija je i da predstavnici Srbije, Kosova i svi ostali budu predstavljeni samo ličnim imenima, bez navođenja država iz kojih dolaze. Sastanak Tadića, Pahora i Kosorove je pratilo oko 100 akreditovanih novinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.