Tači: Međunarodna zajednica može da ubedi Beograd za pet minuta za vojsku

Izvor: Blic, 20.Mar.2017, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Međunarodna zajednica može da ubedi Beograd za pet minuta za vojsku

Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da bi međunarodna zajednica, ukoliko želi, za "pet minuta" mogla da ubedi Beograd da podrži transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) u vojsku Kosova, prenosi prištinski Epoka e Re.

- Beograd drži Kosovo kao taoca i oklevanje međunarodne zajednice da ubedi kosovske Srbe da podrže transformaciju BSK je neopravdana - smatra Tači.

Kosovski predsednik tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da "nema povratka" sa procesa transformacije BSK u vojsku Kosova.

Kako je ponovio, ukoliko međunarodna zajednica ne ubedi Srbe da glasaju za ustavne promene, onda će Kosovo nastaviti sa promenom zakona o BSK i imati svoju vojsku.

Tači je rekao da postoji koordinacija sa kosovskom vladom o promeni zakona i najavio da će se on naći pred kosovskom skupštinom u zakonskom roku.

Govoreći o demarkaciji sporazuma sa Crnom Gorom, Tači je rekao da bi koalicioni partneri trebalo da ubede svoje poslanike da podrže sporazum imajući u vidu, kako tvrdi, da EU neće odustati od toga.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.