TAČI SE NE ZAUSTAVLjA :Nikada neću tražiti dozvolu za posetu Gazivodama

Izvor: Večernje novosti, 30.Sep.2018, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAČI SE NE ZAUSTAVLjA :Nikada neću tražiti dozvolu za posetu Gazivodama

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da nikada nije tražio dozvolu da bi posetio sever Kosova i Gazivoda, kao i da nikada to neće uraditi. Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da nikada nije tražio dozvolu da bi posetio sever Kosova i Gazivoda, kao i da nikada to neće uraditi.Tačin je na konferenciji za novinare rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da je jučerašnja poseta severu Kosova bila veoma transparentna, iako nije bila najavljena, kao i da je na Kosovu sloboda kretanja garantovana za sve građane pokrajine, bez obzira na "tehničke poteškoće" koje se mogu povremeno pojaviti."Juče, kao i dosta puta do sada, posetio sam sever i uradiću to kad god mislim da je potrebno. Nikad nisam, niti ću ubuduće tražiti dozvolu za tako nešto. Poseta je bila transparentna. Građani Kosova imaju pravo da se slobodno kreću u bilo kom delu teritorije Kosova”, rekao je Tači, prenosi RTK na srpskom jeziku.On je dodao da dozvolu za posetu severu moraju da traže "posetioci iz Srbije".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tači se zahvalio ambasadorima velike petorke i EU na podršci procesu dijaloga

Izvor: Beta, 01.Okt.2018, 16:32

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je zahvalio ambasadorima zemlja velike petorke, SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije, kao i šefici kancelarije EU na Kosovu na podršci koju daju procesu dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova."Pozdravljamo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.