Sveobuhvatno rešenje da uključi priznanje, to piše i u Trampovom pismu

Izvor: B92, 18.Apr.2019, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sveobuhvatno rešenje da uključi priznanje, to piše i u Trampovom pismu"

Beograd -- Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio za TV Prvu da bi "sveobuhvatno rešenje kosovskog pitanja trebalo da uključi međusobno priznanje".

Kako je dodao, to i piše u Trampovom pismu.

"Dalje sve zavisi od vas", dodao je Skot.

Skot je to kazao za televiziju Prva, komentarišući najavljeni sastanak u Berlinu 29. aprila na koji je pozvano državno rukovodstvo Srbije.

Upitan da li možemo da očekujemo žešće pritiske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Srbiju u narednim mesecima i da li je istina da su Sjedinjene Američke Države odustale od nekog kompromisnog rešenja, Skot je odgovorio - ne.

"Mi vidimo sveobuhvatno rešenje ovog pitanja koje bi trebalo da uključi i zajedničko priznanje. To je bilo isto u pismu predsednika (Donalda) Trampa tako da nema ništa novo u tome. Ali, što se tiče novog pritiska - ne. Mi očekujemo da se sve strane vrate za pregovarački sto, a što se tiče dogovora, sve zavisi od vas", zaključio je Skot.

Opširnije u video-prilogu:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skot: Sveobuhvatno rešenje kosovskog pitanja da uključi međusobno priznanje

Izvor: Večernje novosti, 18.Apr.2019

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da bi "sveobuhvatno rešenje kosovskog pitanja trebalo da uključi međusobno priznanje" BEOGRAD - Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da bi "sveobuhvatno rešenje kosovskog pitanja trebalo da uključi međusobno priznanje".On...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.