Šutanovac: Dobra odluka da podržimo Jankovića; Janković: Nadam se i budućoj saradnji

Izvor: Blic, 22.Apr.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Dobra odluka da podržimo Jankovića; Janković: Nadam se i budućoj saradnji

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas na sednici rukovodstva te stranke u Beogradu da ona želi da bude "lider promena" i da ih u dogovoru sa građanima sprovodi kroz institucije sistema.

Šutanovac je na sednici GO DS rekao da poverenje građana u DS "svakodnevno raste", ali da je neophodno da "svi obuju patike" i što češće razgovaraju sa građanima Srbije.

Osvrnuvši se na izbore koji se sutra održavaju u pet lokalnih samouprava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Šutanovac je rekao da DS ima liste u svima i da negde izlazi samostalno, a da je negde "stub lokalnih koalicija".

Zastrašivanje stranačkih aktivista

Šutanovac je rekao da je uoči lokalnih izbora "na sceni zastrašivanje stranačkih aktivista", da se vrši pritisak na građane, da se ulažu velika sredstva i kupuju glasovi "pomoću nekih lanč paketa".

Šutanovac je rekao da je prošle noći članu DS u Odžacima Miroslavu Iliću zapaljen automobil i dodao da je taj auto tokom noći dva puta paljen, a Ilić je prvi put uspeo da ga ugasi.

- Ovde se radi o zastrašivanju - ocenio je on.

Dobra odluka o podršci Saši Jankoviću

Šutanovac je kazao da se odluka o podršci kandidatu građana Saši Jankoviću na predsedničkim izborima pokazala kao dobra.

- Mislim da je to početak dugoročne saradnje koja će biti valorizovana na gradskim, a ja se nadam i na budućim parlamentarnim izborima", naveo je lider DS.

Sednici GO DS prisustvovao je Saša Janković koji je osudio paljenje automobila članu DS u Odžacima.

Policija u Somboru je danas popodne saopštila da, po toku istrage, za sada nema elemenata krivičnog dela u vezi s požarom automobila Miroslava Ilića, kandidata za odbornika na lokalnim izborima u Odžacima.

Janković izrazio uverenje da će sarađivati sa DS

Janković zahvalio danas Demokratskoj stranci za podršku na izborima održanim 2. aprila i izrazio uverenje da će i ubuduće sarađivati.

- Verujem da možemo da pokažemo da ćemo raditi zajedno. Očekujem da ću biti strateški partner DS - rekao je Janković na sednici GO DS u beogradskom Centru Sava.

Po rečima bivšeg zaštitnika građana, kroz tu saradnju može da se pokaže da Srbija "nije prokleta zemlja" i da njeni građani "nisu osuđeni na ponižavanje koja im se svakodnevno dešavaju".

- Znamo da možemo. Znamo da hoćemo. Nazad nema, jer samo jednu Srbiju imamo. Nemamo rezervni položaj. Pobedićemo sa osmeh na licu - kazao je Janković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.