Sebić osvojio bronzu - peta medalja za Srbiju!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2021, 05:02

Sebić osvojio bronzu - peta medalja za Srbiju!

Srpski strelac Milenko Sebić osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini 50 metara trostav malokalibarskom puškom.

U izuzetno zanimljivom takmičenju, Sebić je do medalje došao zahvaljujući konstantnosti u pucanju, odnosno nije imao oscilacije kao neki drugi takmičari.

Sve vreme finalnog takmičenja držao se između trećeg i šestog mesta, da bi u završnici iskoristio greške Kuliša i Šerbačeviča i preuzeo treće mesto od Norvežanina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hega.

Sebić je završio sa 448.2 kruga i osvojio bronzanu medalju, što je najveći uspeh u njegovoj karijeri.

Zlatnu medalju osvojio je mladi Kinez Žang, koji je sa 466 krugova postavio novi svetski rekord, srebro je pripalo ruskom takmičaru Kaminskom.

Sebić je došao do pete medalje za Srbiju u Tokiju, druge u streljaštvu.

Sebić: Pet paklenih godina priprema urodile plodom

Pet paklenih godina priprema za Tokio su urodile plodom i stvarno sam prezadovoljan jer sam uspeo da "pobedim sebe" i osvojim medalju, izjavio je srpski strelac Milenko Sebić nakon osvajanje bronzane medalje u disciplini MK puška trostav 50 metara.

"U Riju mi je malo nedostajalo, a bio sam baš spreman za to finale. Bilo mi je baš teško. Sada sam u glavi zacrtao rezultat za finale, kad je idealno, ali pošto je bilo vetra išlo se ispod te moje granice. To je bilo dobro, u finalu sve kreće od nule, ali mi je za nijansu bilo lakše, nego u kvalifikacijama, malo sam se rasteretio", izjavio je Sebić srpskim izveštačima u Tokiju.

On je dodao da verovatno još nije svestan uspeha i podsetio na poslednji hitac u kojem je pogodio "desetku".

"Znao sam da mi je to odlučujući metak, Norvežanin je bio 0,7 iza mene. Brzo sam pucao i kada sam pogodio, to je bilo to", kroz osmeh je rekao Sebić i podsetio da se dešavaju momenti kada se promaši meta, kao što je to danas uradio Ukrajinac Sergej Kuliš i otkrio da se i njemu desilo slično na finalu Svetskog kupa u Bolonji.

Sebić je na kraju rekao da medalju posvećuje Bobani Veličković, nekadašnjoj koleginici iz reprezentacije, koja je preminula prošle godine.

Vučićeva čestitka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je reprezentativcu Srbije u streljaštvu Milenku Sebiću osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Dragi Milenko, čestitam Vam na osvojenoj bronzi i još jednoj medalji koju ste izborili za naš olimpijski tim! Hvala Vam za uloženu energiju i srčanost! Bravo, Milenko!", napisao je Vučić u objavi na Instagram profilu budućnostsrbijeav.

Udovičić čestitao Sebiću olimpijsku bronzu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je strelcu Milenku Sebiću osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini MK vazdušna puška 50 metara trostav.

"Bronzana olimpijska medalja je u preciznim rukama našeg Milenka Sebića! Bravo, Milenko, dokazao si da si među najboljim strelcima na svetu kada je bilo najpotrebnije! Ponosni smo na tebe, tvoj stručni štab i Streljački savez Srbije na ovom istorijskom uspehu", nalazi se u čestitki ministra Udovičiha.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.