Srpska škola u Lipljanu: Drugi dan pod kišom kamenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska škola u Lipljanu: Drugi dan pod kišom kamenja

ČAGLAVICA - Grupa Albanaca dva dana uzastopno bacala je kamenje na školu "Braća Aksić" u Lipljanu, rekao je danas zamenik direktora škole Slavomir Mirić.

On je za KiM radio iz Čaglavice rekao da je tokom incidenta u školi bilo pomoćno osoblje i da niko nije povređen.

Nepogrešivi barometar politike

Poslednji incident bio je juče kada je grupa Albanaca bacila kamenje na školu koju pohađaju srpski učenici i pobegla ka centru Lipljana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodao je.

Mirić je kazao da je to šesti napad na školu u poslednje dve godine.

"Upravo zbog napada koji su se dešavali ranije škola ne radi ponedeljkom kada je u ovom mestu pijačni dan, već se nastava izvodi subotom", rekao je on.

"Albanski srednjoškolci svakodnevno prolaze pored naše škole i provociraju. Uvek kada se na političkom nivou nešto dešava što nije u njihovom interesu, mi smo glavna meta napada tih maloletnika", rekao je Mirić.

Sa 800 na 53 đaka

Prema njegovim rečima, roditelji su uznemireni zbog uzastopnih napada na školu, pa danas nastavu pohađa manji broj učenika.

KIM radio objavio je da su uviđaj kod škole obavili pripadnici kosovske policije i irskog Kfora.

Radio navodi da je do 1999. godine nastavu u školi "Braća Aksić" u Lipljanu pohađalo više od 800 učenika, a da ih je danas 53.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.