Izvor: Blic, 07.Apr.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi pripadnici KPS-a odbijaju plate iz budžeta Kosova

Pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) srpske nacionalnosti zatvorili su tekuće računa u bankama na Kosovu i odbili da primaju platu iz budžeta Kosova, sa obrazloženjem da ne priznaju državu Kosovo, piše danas "Koha ditore".

Izvor dnevnika u KPS-u kazao je da su Srbi zatvorili račune u kosovskim bankama u kojima su primali lične dohotke iz budžeta Kosova i zahtevaju da im plate isplaćuje UNMIK.

"Međutim, nisu svi Srbi pripadnici KPS-a mogli da na ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << način iskažu svoj patriotizam jer im zbog kredita koje su imali kosovske banke nisu dozvolile da zatvore račune", navodi "Koha ditore".

U KPS-u su izjavili da su svim suspendovanim pripadnicima KPS-a isplaćena lična primanja za mart.

Dnevnik takođe dodaje da su pripadnicima KPS iz srpske zajednice iz budžeta Srbije isplaćene dvostruke plate u odnosu na primanja koja su imali.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.