Izvor: Vostok.rs, 21.Dec.2018, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski premijer i katalonski lider dogovorili traženje rešenja političke krize

Španski premijer Pedro Sančez i katalonski lider Kim Tora dogovorili su se da nađu rešenje političke krize koja traje od neuspelog pokušaja otcepljenja Katalonije prošle godine.
Nakon sastanka Sančeza i Tore u Barseloni, njihove vlade su izdale zajedničko saopštenje u kojem pozivaju na „posvećenost efikasnom dijalogu koji vodi do političkog predloga koji bi imao podršku velikog dela katalonskog društva“, prenosi AP. Saopštenje je posle sastanka pročitala portparolka katalonske vlade Elsa Artadi. Ona je navela da su se članovi dve vlade dogovorili da se ponovo sastanu u januaru. Sančez planira da sutra održi sastanak španske vlade u Barseloni, protiv čega će, kako se očekuje, grupe radikalnih separatista protestovati, navodi AP. Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.