Brnabić se sastala sa Šarecom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2019, 05:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić se sastala sa Šarecom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa premijerom Slovenije Marjanom Šarecom, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Premijeru Slovenije priređen je svečani doček ispred Palate Srbija, uz postrojenu Gardu Vojske Srbije i intoniranje himni dve zemlje.

Nakon toga usledio je tet-a-tet razgovor Šareca i Brnabić, a zatim i razgovor dve delegacije, kojem prisustvuju ministar spoljnjih poslova Srbije Ivica Dačić, ambasadori dve zemlje Iztok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Jarc i Zorana Vlatković, kao i predsednik PKS Marko Čadež.

Osim evroinegracija i ekonomske saradnje, jedna od tema razgovora biće i odežavanje zajedničke sednice vlada Slovenije i Srbije.

Predviđeno je da se Brnabić i Šarec posle razgovora obrate medijima.

Slovenački premijer će se tokom posete Beogradu sastati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom parlamenta Majom Gojković.

Dve zemlje imaju intenzivne bilateralne odnose, trgovinska razmena porasla je prošle godine za 14 odsto, a Slovenija je sa milijardu evra jedan od najvećih investitora u Srbiji.

Kao zagovornik proširenja EU na Zapadni Balkan, Slovenija takođe podržava evropske integracije Srbije.

Srbiju je prethodno posetio slovenački predsednik Borut Pahor u pratnji velike poslovne delegacije, a početkom jula u Sloveniji je boravila predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Šareca je sinoć na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Premijer Šarec: EU mora da podstakne Srbiju

Izvor: Mondo, 27.Avg.2019

Predsednik Vlade Slovenije, Marjan Šarec, boravi danas u zvaničnoj poseti Beogradu, tokom koje će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i predsednicom parlamenta Majom Gojković...Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević..Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.