Skupština Srbije. Završena rasprava, na redu glasanje o SSP i energetskom sporazumu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije. Završena rasprava, na redu glasanje o SSP i energetskom sporazumu

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je raspravu o 11 zakonskih predloga o potvrđivanju više međunarodnih sporazuma o zajmovima i ugovora o garancijama za više projekata u Srbiji, u vrednosti od oko 400 miliona evra.

Time je završena rasprava o svim tačkama dnevnog reda i predsednica parlementa odredila je da će dan za glasanje biti sutra u 10 časova, kada će se poslanici izjasniti o Sporazumu o stabilizaciji i

pridruživanju EU, energetskom sporazumu sa Rusijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i više finansijskih sporazuma.

Ministarka finansija Dijana Dragutinović izjavila je na kraju rasprave da su krediti i zajmovi koje parlament treba da ratifikuje, veoma povoljni za Srbiju i da će iz tih sredstava biti finansirani

važni infrastrukturni projekti.

Komentarišući optužbe opozicije da su kamate za te kredite visoke, ona je navela da je Srbija članica Svetske banke i drugih međunarodnih institucija i da uslovi koje važe za sve članice, važe i za Srbiju, a to su i kamate i marže. Dodala je da je kamatna stopa povoljna da su krediti uzeti na dug vremenski rok i sa grejs periodom otplate.

Povodom toga što je u popodnevnom delu sednice više reči bilo o povlačenju rezolucije o Kosovu iz skupštinske procedure, Dragutinovićeva je rekla da se ovi krediti ne odnose na projekte na Kosovu, ali da se ne može reći da budžet Srbije nije "izdašan" kada je u pitanju Kosovo.

Prema njenim rečima, prošle godine je za Kosovo izdvojeno 45 milijardi dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Srbije: Usvojeni SSP i energetski sporazum sa Rusijom

Izvor: RTS, 09.Sep.2008, 01:37

Poslanici Narodne skupštine većinom glasova usvojili Zakon o potvrđivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom i Zakon o potvrđivanju prelaznog sporazuma sa Rusijom. Usvojeno i 11 zakona o realizaciju projekata vrednih 286 miliona evra. ...

Nastavak na RTS...

Danas glasanje o S S P, energetskom i drugim sporazumima

Izvor: Kurir, 09.Sep.2008

BEOGRAD, 9. septembra (Tanjug) - Poslanici Skupštine Srbije danas treba da glasaju o potvrđivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i prelaznom trgovinskom sporazumu sa EU, energetskom sporazumu sa Rusijom i da ratifikuju 11 međunarodnih finansijskih ugovora. S S P definiše uslove za slobodan...

Nastavak na Kurir...

Skupština:Glasanje o SSP i "ruskom sporazumu"

Izvor: Cafe.ba, 09.Sep.2008

Poslanici Skupštine Srbije danas bi trebalo da glasaju o potvrđivanju Sporazuma sa EU o stabilizaciji i asocijaciji (SSP) i o Prelaznom trgovinskom sporazumu sa EU, o Energetskom sporazumu sa Rusijom i o ratifikaciji više međunarodnih finansijskih ugovora.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.