Skupština Srbije potvrdila tri međunarodna sporazuma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021, 10:49

Skupština Srbije potvrdila tri međunarodna sporazuma

Skupština Srbije potvrdila je danas tri međunarodna sorazuma.Ministar finansija Siniša Mali je govoreći o sporazumu o podsticanju investicija između Vlade Srbije i Vlade SAD rekao da će njime biti obuhvaćen i dogovor sa Američkom razvojnom korporacijom kojom je predviđeno da ta institucija obezbedi 400 miliona dolara kao garanciju za odobrenje bankarskih kredita preduzećima u Srbiji.

Uskoro se očekuje I formalno potpisivanje sporazuma o toj garantnoj šemi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Potvrđen je i Zakon o potvrđivanju Aneksa 1 Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Republici Srbiji.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je u raspravi da su tu identifikovana dva projekta, i to projekat izgradnje metroa u Beogradu i projekat koji se odnosi na unapređenje elektro-distributivnog sistema u Srbiji.

Mali je najavio da će se ove nedelje pred Vladom Srbije naći Nacrt zakona o metrou, a on će se u naredne dve sedmice naći pred poslanicima u Skupštini Srbije.

Skupština je potvrdila i Sporazum između vlada Srbije i Kine o uzajamnom priznavanju programa AEO Uprave carina Ministarstva finansija Republike Srbije i Programa za upravljanje kreditima preduzeća generalne carinske administracije Narodne Republike Kine.

Taj Sporazum doprineće daljem jačanju i uspostavljanju bližih ekonomskih odnosa dve zemlje.

Cilj Sporazuma je otklanjanje prepreka u međusobnoj trgovini između strana potpisnica i unapređenje bezbednosti u prometu roba, bez ometanja trgovinskih tokova, a ostvarenje navedenih ciljeva doprinese većoj trgovinskoj razmeni Srbije i Kine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.