Skot: Politika SAD o Kosovu nije novost - Kosovo je suverena država

Izvor: Vostok.rs, 17.Okt.2018, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Politika SAD o Kosovu nije novost - Kosovo je suverena država

"Fokus treba da ostane na traženju sveobuhvatnog rešenja i obe strane imaju našu punu podršku u tome. Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali politika SAD u vezi sa Kosovom nije novost", napisao je Skot na Tviteru povodom reagovanja zvaničnika Srbije na njegovu izjavu da je "Kosovo suverena, a ne takozvana država".

Premijerka Ana Branabić ocenila je da je Skotova jučerašnja izjava skandalozna i neprimerena, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić da bi bilo dobro da je ambasador pokazao više poštovanja za zemlju koja mu je domaćin.

Takođe, Vučić je rekao da je za Srbiju Kosovo takozvana vlada i takozvana država šta god da je Kosovo i njegova vlada za SAD i ambasadora Skota.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da je "Skot u svojoj bahatosti, zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo". 
 
Fokus treba da ostane na traženju sveobuhvatnog rešenja i obe strane imaju našu punu podršku u tome. Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali politika SAD u vezi sa Kosovom nije novost. https://t.co/ykGCdi3A0t
— Kyle Scott (@usambserbia) October 16, 2018
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Vulin: Politika SAD prema KiM nije novost, ali bahatost jeste

Izvor: RTS, 17.Okt.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da politika SAD prema Kosovu i Metohiji nije novost, ali bahatost američkog ambasadora i nepoštovanje koje pokazuje prema Srbiji jeste". . Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.