Škola u Novim Kozarcima nabavila novi kotao za grejanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola u Novim Kozarcima nabavila novi kotao za grejanje

Za nešto više od mesec dana počinje grejna sezona, a za nju se, pored građana, pripremaju i ustanove. Tako je osnovna škola u Novim Kozarcima nadomak Kikinde, nakon višegodišnjeg problema sa snabdevanjem toplotne energije, nabavila novi kotao. Osim što će rešiti glavni problem, predviđa se da će ova investicija doneti školi uštedu od 20 do 30 odsto.

Za Osnovnu školu "Ivo Lola Ribar" u Novim Kozarcima, u blizini Kikinde, više nema zime. Višegodišnji problem sa starim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kotlom rešen je sredstvima lokalne samouprave.

Kako ističu u školi, sada u hladne zimske dane ulaze spokojniji, uvereni da se prošlogodišnji ekscesi neće ponoviti.

"Prošle grejne sezone, imali smo tri havarije. To je sve bilo zbog starosti kotlova i instalacije. Škola je tada morala da izdvoji značajna sredstva da bi se to popravilo. Međutim, znali smo da to nije trajno rešenje i zbog toga smo se obratili lokalnoj samoupravi", kaže Biljana Brkić, direktorica OŠ "Ivo Lola Ribar" u Novim Kozarcima.

Za rešavanje ovog problema, Grad Kikinda izdvojio je 2,2 miliona dinara. Sredstva su uložena za nabavku novog kotla, a očekuje se da će ova investicija školi umanjiti račun za grejanje za 20 do 30 odsto.

"Samim tim, mi stičemo jednu sigurnost što se tiče snabdevanja toplotnom energijom i đaci ne moraju da brinu kako će se nastava odvijati kad dođu niske temperature. S druge strane, radimo na efikasnosti, odnosno, potrošnja će biti značajno manja", kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Zgrada škole "Ivo Lola Ribar" u Novim Kozarcima izgrađena je početkom 20. veka. Da bi u potpunosti bila funkcionalna, neophodna su konstantna ulaganja, koja uz funkcionalnost moraju da sačuvaju i njen autentični izgled. Sledeći koraci za ovu obrazovnu ustanovu, koja trenutno ima 105 učenika, jesu sanacija krova i zamena prozora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.