Skat: Zabrinut sam za stanje u Srbiji...; Vulin: Ambasadore, prestanite da nas vređate, Srbija nije kolonija!

Izvor: BKTV News, 09.Maj.2018, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skat: Zabrinut sam za stanje u Srbiji...; Vulin: Ambasadore, prestanite da nas vređate, Srbija nije kolonija!

Ambasadore Skat, prestanite da vređate Srbiju, pogledajte u svoje dvorište, pa onda držite predavnja drugima, poručio je večeras ministar odbrane Aleksandar Vulin ambasadoru SAD u Srbiji.

Vulin je naglasio da Srbija nije kolonija.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu ministar je tom porukom odgovorio ambasadoru Kajlu Skatu koji je danas na dodeli NUNS-ovih nagrada za istraživačko novinarstvo izjavio da je "zabrinut za stanje medija u Srbiji", a pozivajući se na >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << izveštaj Fridom Hausa prema kojem je sloboda medija u Srbiji smanjena.

"Kada je sloboda govora oduzeta, slobodno društvo nestaje." Nije lako zaraditi za život ako ste novinar u Srbiji. Pogotovo ako se suprotstavljate ukorenjenim interesima. Čestitam svim nominovanim za @NUNS_1994 nagrade. Hvala što uprkos izazovima služite javnosti u Srbiji. pic.twitter.com/i0jD87pAeq

Skat je na svom tviter nalogu napisao da nije lako zaraditi za život ako ste novinar u Srbiji pogotovo, kako je izjavio, ako se suprotstavljate ukorenjenim interesima.

"Kada je sloboda govora oduzeta, slobodno društvo nestaje. Čestitam svim nominovanim NUNS-ove nagrade. Hvala što uprkos izazovima služite javnosti u Srbiji", naveo je on.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin poručio Skotu: Prvo gledajte u svoje dvorište

Izvor: B92, 09.Maj.2018

Beograd -- Ambasadore Skat, prestanite da vređate Srbiju, pogledajte u svoje dvorište pa onda držite predavnja drugima, poručio ministar Aleksandar Vulin ambasadoru SAD...U saopštenju dostavljenom Tanjugu, ministar odbrane je tom porukom odgovorio ambasadoru Kajlu Skotu koji je na dodeli NUNS-ovih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.