Širom Srbije besplatno pregledano 12.754 građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širom Srbije besplatno pregledano 12.754 građana

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda juče je do 16 časova u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije pregledano 12.754 građana, što je za 2.500 veći broj nego prilikom prethodnog dana akcije besplatnih pregleda u maju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, građani Srbije su danas, sa ili bez zdravstvenog osiguranja, bili u mogućnosti da bez zakazivanja urade tumor markere jajnika i prostate, provere pritisak i krvnu sliku i urade EKG.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Kako se navodi, visok odziv građana potvrda je značaja ove akcije, ali i unapređenja javne svesti o prevenciji kao najefikasnijem načinu brige o sopstvenom zdravlju.

Iz Ministarstva zdravlja posebno se zahvaljuju zdravstvenim radnicima koji su učestvovali u dosadašnjim akcijama besplatnih pregleda na posvećenosti i uloženom trudu.

"Svi preventivni pregledi koje Ministarstvo zdravlja bude organizovalo do kraja 2018. godine biće deo kampanje 'Rak je izlečiv' koju resorno ministarstvo organizuje sa Javnom medijskom ustanovom RTS", navodi se u saopštenju.

Inače, kako je juče saopšteno iz resornog ministarstva, veliku podršku i značajno interesovanje građana za ovom akcijom potvrđuje podatak da je u devet dana akcije pregledano više od 170.000 građana Srbije, odnosno blizu 20.000 građana svake poslednje nedelje u mesecu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Širom Srbije besplatno pregledano 12.754 građana

Izvor: Blic, 23.Sep.2018

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda danas je do 16.00 časova u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije pregledano 12.754 građana, što je za 2.500 veći broj nego prilikom prethodnog dana akcije besplatnih pregleda u maju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.