Sever Kasandre i Sarti na Sitoniji najviše pogođeni nevremenom, bez štete na Atosu (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2019, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sever Kasandre i Sarti na Sitoniji najviše pogođeni nevremenom, bez štete na Atosu (VIDEO)

U turističkim agencijama u Srbiji kažu da, prema podacima sa kojima oni raspolažu, nema povređenih srpskih turista u snažnom nevremenu koje je pogodilo Halkidiki.

Jedan srpski turista je prijavio da mu je palo drvo na automobil u Pefkohoriju, na prvom prstu Halkidikija.

Takođe, predstavnici agencija u Beogradu su rekli Tanjugu da će situacija biti normalizovana do kraja dana.

U agenciji Tim Travel kažu da su od svojih predstavnika dobili informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je jaka oluja sinoć pogodila Halkidiki, slična kao pre nekoliko nedelja u Beogradu i da još nema struje.

Sever Kasandre, na prvom prstu Halkidikija, više je pogođen nego na primer njegova letovališta Polihrono, Hanijoti i Pefkohori.

Do 18 sati bi trebalo da bude normalizovana situacija, a neka mesta poput Nea Mudanje i Kriopigija su već dobila struju.

Struja je, kažu u Tim Travelu, nestala zbog pada dalekovoda kod Nea Mudanje.



Inače, na plažama su polomljene ležaljke, suncobrani i druge stvari.

Na Sitoniji, drugom prstu, nema vode i struje, ali se i tu očekuje normalizacija situacije tokom dana. Najviše je pogođen novi deo Sartija.

U agenciji Travelland kažu, takođe, da im se nijedan srpski turista nije obratio sa bilo kakvom povredom koja je uzrokovana jakom kišom i nevremenom.

Navode da će sve biti vraćeno u normalu najkasnije do sutra ujutru. U toj agenciji kažu da će turista kojem je palo drvo na automobil biti obeštećene. Ističu da je prošle godine u Grčkoj bila veća oluja od ove koja je sada pogodila Halkidiki.

Srpska turistkinja sa Halkidikija se putem vibera javila Tanjugu i napisala da od sinoć nemaju vodu niti struju, kao ni wi-fi internet.

Nevreme na Halkidikiju nije nanelo štetu Svetoj Gori

Snažno nevreme koje je sinoć pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki nije napravilo veću štetu na Atosu, niti je nanelo probleme monaškoj zajednici na Svetoj Gori.

Arheološki lokaliteti i spomenici kulture nisu oštećeni, saopštilo je ministarstvo kulture Grčke danas, prenosi ANA.

Prema prvim procenama, starogrčko nalazište Olintos nije oštećeno, a u okolini je oboreno nekoliko stabala.

Nikakvi problemi nisu zabeleženi u monaškoj zajednici na Svetoj gori gde se nalazi 20 pravoslavnih manastira.

"Uključila sam se samo da javim mamama da ne brinu. Bila je zaista strašna oluja, srećom počela je kad smo mi ušli u sobu pa nismo bili u opasnosti. Inače je letelo sve... ležaljke, suncobrani, krovovi, drveće... Auto smo proverili noćas u nekom trenutku i bio je ok, od jutros ne znam. Sada je samo oblačno i tiho. Kao posle oluje", navela je ona.

U Oktopod travelu za Tanjug kažu da se turisti koji su preko te agencije uplatili letovanje u Grčkoj, a ni turistički predstavnici nisu do sada javljali agenciji sa informacijama da su imali veće probleme zbog nevremena.

Najviše problema bilo je u mestima Nea Potidea na Kasandri i Neos Marmarasu na Sitoniji i to uglavnom u hotelskom smeštaju gde pretežno odsedaju ruski turisti, dok su naši uglavnom u apratmanskom smeštaju.

"Plašili smo se da bi voda mogla da uđe u smeštaje u prizemlju gde imamo dosta aranžmana u nekim mestima ali srećom to se nije desilo. U nekim mestima nema struje i vode ali je najavljeno da će to biti rešeno do 13 sati danas", kaže Dejan Vukarica, šef prodaje u Oktopod travelu.

On ističe da do sada nije bilo mnogo poziva i da se nada da neće doći do otkazivanja aranžmana.

Sledeću smenu imamo 14. jula i pratićemo situaciju i u skladu sa time donositi dalje odluke, a u cilju da se turistima garantuje bezbednost na letovanju, kaže Vukarica.

Na grčkom poluostrvu Halkidiki proglašena je vanredno stanje posle snažnog nevremena koje je trajalo samo 20 minuta, a u kojem je poginulo šest turista, a oko 100 povređeno.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.